Kraftige reaktioner fra blandt andre formand Winnie Axelsen fra HK Kommunal Hovedstaden, får nu Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune til at opgive bebudede fyringer af tillidsvalgte.

- Reaktionerne fra de faglige organisationer har selvfølgeligt gjort indtryk, og derfor trækker jeg nu i bremsen og kalder varslingerne af de tre tillidsfolk tilbage, lyder det fra Tobias Børner Stax, administrerende direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Trækker varsel og starter dialog

Den administrerende direktør siger videre, at han som øverste ansvarlige for personalet selvfølgelig ikke leve med, at der breder sig et indtryk af, at forvaltningen prøver at komme af med tillidsfolk på et usagligt grundlag.

- Det har aldrig været tilfældet, men nu trækker vi varslet og starter dialogen med de faglige organisationer på det grundlag, meddeler han.

Københavns Kommune meddelte ellers forleden, at man planlagde afskedigelser af en tillidsvalgt HK’er og af to tillidsvalgte DJØF’ere.

Reaktionen fra Winnie Axelsen var i går skarp og utvetydig:

- Kæden er hoppet helt af i Københavns Kommune. For beskyttelsen af vores tillidsvalgte er en principsag og en grundsten i hele den danske model, lød det fra HK Kommunal Hovedstadens formand, der lovede kommunen kamp til stregen.

Handling – ikke dialog

Winnie Axelsen er naturligt nok tilfreds med, at Københavns Kommune nu har trukket følehornene til sig. Men hun ønsker at være helt sikker på, at fyringerne virkelig er trukket tilbage.

- Jeg kan ikke forstå, at vi skal i dialog. Hvad skal vi egentlig tale om? Fyringerne skal jo bare trækkes tilbage. Jeg er bange for, at de holder en bagdør åben for at afskedige de tillidsvalgte, siger HK Kommunal Hovedstadens formand til Politiken.

At en sparerunde bliver brugt til at slippe af med besværlige tillidsvalgte, der varetager kollegaernes interesser, er ifølge Winnie Axelsen ’helt ude i hampen’.