John Hjort fortalte levende om det indviklede emne pension

John Hjort fortalte levende om det indviklede emne pension

Sparer jeg nok op gennem arbejdspladsens pensionsordning, så jeg har nok ved siden af folkepensionen til den tid?

 

Det spørgsmål er der vist kun få offentlig ansatte, der ikke har stillet sig selv. Især hvis de har rundet de 50 år, og folkepensionsalderen pludselig kan virke skræmmende tæt på.

 

En aldersgruppe, der ikke længere kan lukke øjnene for de lidt kedelige og i hvert fald besværlige facts om pensionen, som vi godt ved, vi er nødt til at forholde os til, selv om vi ikke rigtig orker.

 

For netop den målgruppe kom tilbuddet om en aften med kundechef John Hjort som lidt af en forløsning.

 

I hvert fald var flere af deltagerne undervejs og bagefter særdeles tilfredse med den erfarne Sampensions-mand og hans måde at guide folk gennem pensionsjunglen. Også faglig konsulent Morten Ridder fra HK Stat bidrog til ”festen” og uddelte af sin store viden om pension.

 

Mette L. Andersen: - For mig var pensionsordningen lukket land

Mette Lillienskjold Andersen: - For mig var pensionsordningen lukket land

 

45 deltog, blandt andre 56-årige Ole Dahl, som arbejder i Aalborg Kommunes it-center og den ligeledes 56-årige Mette Lillienskjold Andersen, der arbejder på sundhedsuddannelsen på UCN Aalborg.

 

- Jeg er TR for de ansatte på adressen, så det giver spørgsmål til mig, sagde Mette Lillienskjold Andersen som motivation for at dukke op.

 

- Jeg vil gerne vide, hvor jeg står, sagde Ole Dahl.

 

 

Nyfødte i dag bliver over 100 år

 

 

Aftenen blev præget af byger af tal på de mange slides. Alligevel lykkedes det på mirakuløs vis John Hjort og Morten Ridder at gøre pensions-snakken forståelig og ind imellem også tankevækkende, ja ligefrem underholdende.

 

John Hjort kom i begyndelsen af mødet med nogle interessante tal for levealder. I dag er det sådan, at nyfødte drengebørn kan forvente at blive 101 år gamle. Nyfødte pigebørn 103 år.

 

Men allerede i dag er det sådan, at mange er på pension i 25-30 år. Det stiller spørgsmålet, sagde John Hjort, hvad skal du egentlig bruge alle de år til? Det er lige så vigtigt at tage stilling til, som til, hvor meget du sparer op, pointerede han.

 

Ole Dahl følte sig klogere efter mødet

Ole Dahl følte sig klogere på pension efter mødet

 

Og så gik det over stok og sten med slides om ratepension, seniorsamtaler, pensionstjek på nettet og personlig rådgivning. De sidste to ting et must for dig, der læser dette og er det mindste i tvivl om din pensionsopsparing.

 

Følte, at de var blevet klogere

 

Både Mette Lillienskjold Andersen og Ole Dahl var særdeles tilfredse med udbyttet af aftenen.

 

- Det har hidtil været lukket land for mig, og jeg har fravalgt efterlønsordningen. Efter i aften vil jeg snarest tage et pensionstjek, for det er i sidste øjeblik nu, hvis jeg skal foretage ændringer, sagde Mette Lillienskjold Andersen.

 

- Det var dejligt at få det fortalt. Jeg føler, at jeg er blevet klogere. Jeg har hørt om de faldgruber, jeg skal gå uden om for ikke at miste penge, sagde Ole Dahl.

 

Hvordan ser DINE tal ud? Tag et pensionstjek, lyder opfordringen

Hvordan ser DINE tal ud? Tag et pensionstjek, lyder opfordringen

 

Til slut kom kundechef John Hjort fra Sampension igen ind på det forkætrede spørgsmål fra indledningen: Sparer jeg nok op til pensionen, og hvor stor en procentdel af min nuværende indkomst kan jeg klare mig for som pensionist? Her skal man være bevidst om, sagde han, at behovene ændrer sig.

 

- Tommelfingerreglen: 70 % af den tidligere indkomst vil for mange føles som om, at man har de samme penge mellem hænderne, som da de var på arbejdsmarkedet. Når bankerne siger 90 %, så skal I spare mere op, og kan I så have en fornuftig økonomi nu? Spurgte John Hjort ud i lokalet.

 

- Det handler derfor ikke om at skyde langt over målet med opsparingen, men om at ramme et fornuftigt niveau. Her er 70 % af tidligere indtægt fint for de fleste, understregede John Hjort.

 

Den 27. november kl. 08.00-13.00 er John Hjort fra Sampension på banen igen hos HK. Denne gang er det HK’s tillidsrepræsentanter fra Kommunal og Stat, der kan se frem til at blive klogere på deres og kollegernes pensionsordning.

 

Fakta oM PENSIONSVIDEN

Ring direkte til offentlig gruppe i HK Nordjylland på 3364 1309 og bliv guidet til mere viden om din pensionsopsparing.

Faktaboks: