- Gode kolleger gør arbejdsdagen bedre. Vi ved fra flere undersøgelse i HK, at kollegerne betyder rigtig meget for din trivsel. Og kollegakarma er noget, alle kan bidrage til. Måden, du kommer ind ad døren på om morgenen, har stor indflydelse på, hvordan din og andres arbejdsdag bliver, siger Hans-Henrik Hansen, formand for HK Kommunal Østjylland.

Dorte Sielemann Jakobsen, vinder af Danmarks Bedste kollega 2019

Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Aarhus Kommune. Foto: Jacob Nielsen

Sjov og professionel

Dorte Sielemann Jakobsen arbejder som assistent ved Myndighedscenteret for Børn og Familier, Aarhus Kommune og den kollega, som har indstillet hende til prisen skriver bl.a: “Dorte er nysgerrig og finder løsninger på tingene. Hun inspirerer og siger tingene, som de er og det er enormt befriende at have hende som kollega. Hun har vist vejen for en fantastisk måde at have det sjovt og være topprofessionel på”.

Over 2000 gode kolleger har taget sig tid til at anerkende og nominere en kollega til prisen som bedste arbejdskollega. Det er 2. gang at HK Østjylland har en vinder af hovedprisen.

- Vi er alle sammen vindere ved, at der er et godt miljø på arbejdspladsen. En pris som denne skal inspirere folk til at vise hensyn, vise respekt, forståelse og rummelighed. Vi skal selv gøre en indsats for god trivsel på vores arbejdsplads, ingen kommer og løser det for os, siger Hans-Henrik Hansen.

- Vi lever i en tid, hvor folk bliver syge af at gå på arbejde og det er ikke rimeligt, siger Hans-Henrik Hansen. Derfor glæder det ham, at Dorte ud over at være en god kollega, også har fundet overskud til at arbejde som arbejdsmiljørepræsentant. Et vigtigt job, når der skal skabes dialog mellem ledelse og medarbejdere.

- Hvis en potteplante ikke trives, er det naturligt at give den vand, gødning og en pind at støtte sig til, måske at plante den om. Det samme gælder for mennesker. Og her er det afgørende med gode kollegaer, som hjælper én med at passe på sig selv, siger formanden for HK Kommunal Østjylland.

Ud over æren følger også en præmie i form af et arrangement for Dortes kolleger til en værdi af omkring 25.000 kr.

Vindere ved Danmarks Bedste Kollega 2019

Fra venstre: Danmarks Mest Ansvarsfulde Kollega Per Bech Jespersen, Danmarks Bedste Kollega Dorte Sielemann Jakobsen, Danmarks Mest Engagerede Kollega Heidi Jensen og Danmarks Mest Hjælpsomme Kollega Charlotte Gade Nielsen. Foto: Jacob Nielsen.

Hjælpsom, ansvarsfuld og engageret

Den store interesse for prisen, har betydet, at HK igen i år uddeler 3 ekstra priser: Danmarks Mest Hjælpsomme Kollega, som gik til Charlotte Gade Nielsen, Sygeplejerske og underviser ved Sosu Nord i Hjørring, Danmarks Mest Engagerede Kollega, som gik Heidi Jensen, Personale- og lønspecialist ved Aalborg Kommune og Danmarks Mest Ansvarsfulde Kollega, der gik til Per Bech Jespersen, Sagsbehandler ved Vejdirektoratet i Middelfart.