Hun har vist stadig ikke helt forstået, at hun det næste år kan kalde sig Danmarks Bedste Kollega. Men det er netop hvad Dorte Sielemann Jakobsen fra Familiecentret i Aarhus Kommunekan.

For til en stor prisoverrækkelse, hvor det gode kollegaskab blev fejret i Cirkusbygningen i København, løb hun med hovedprisen som Danmarks Bedste Kollega.

- Det kan kun gå ned ad bakke fra nu af, siger Dorte da Kommunalbladet fanger hende efter prisoverrækkelsen.

Jo, for Dorte Sielemann Jakobsen er humoren en vigtig del af det at være en god kollega.

- For mig er en god kollega en som er nærværende og som man kan både grine og græde med. Man skal dæleme have det sjovt, men man skal også kunne tage arbejdet alvorligt. Vi sidder med mange ulykkelige sager, så derfor er det også ekstremt vigtigt at have humoren med sig, fortæller hun.

Nomineret sammen med 10 andre

Dorte Sielemann Jakobsen var nomineret sammen med 9 andre til prisen som Danmarks Bedste Kollega. Og Dorte løb altså med hovedprisen, mens en anden kommunalt ansat løb med prisen som Årets Mest Engagerede Kollega. I alt var mere end 2000 kolleger indstillet til prisen, som HK Danmark og Great Place To Work står bag.

- Det er mange timer, vi bruger på jobbet, og derfor er det vigtigt, at vi trives. Løn, gode opgaver og gode ledere er selvfølgelig også vigtigt, men de gode kolleger spiller altså en rigtig stor rolle for os, og derfor vil vi med denne kåring gerne give dem et ekstra skulderklap og anerkende deres indsats, siger Martin Rasmussen, der er næstformand i HK Danmark.

Vinderne:

  • Danmarks Bedste Kollega: Dorte Sielemann Jakobsen, Assistent ved Myndighedscenter for Børn og Familier ved Aarhus Kommune.
  • Danmarks mest Hjælpsomme: kollega Charlotte Gade Nielsen, sygeplejerske og underviser ved Sosu Nord i Hjørring:
  • Danmarks mest ansvarsfulde: kollega Per Bech Jespersen, sagsbehandler ved Vejdirektoratet i Middelfart
  • Danmarks mest engagerede kollega: Heidi Jensen, Personale- og lønspecialist ved Aalborg Kommune