- Jeg arbejder i Vemb og bor i Viborg, og min transporttid gør, at jeg ikke så nemt kan komme ind til et møde i et af HK-Husene. Så da jeg hørte om, at jeg kunne få vejledning på Skype omkring efter- og videreuddannelse med Hanne Lund-Nielsen, der er karrierevejleder i HK MidtVest, slog jeg til, fortæller Anett Faber Simonsen.

 

Anett Faber Simonsen

 

Anett er 37 år og har i lidt over 2 år været ansat som administrativ medarbejder i Socialafdelingen i Holstebro Kommune. Hun er uddannet kontorassistent og har også taget en kommunom-uddannelse men syntes, at hun manglede nogle værktøjer, når det gjaldt organisering af sin tid.

 

- Vi talte om, at jeg måske ikke behøvede tage en hel uddannelse men kunne stykke flere kurser sammen, så jeg fremover kunne varetage opgaver som koordinator. Da samtalen var forbi, fik jeg en mail med, hvilke muligheder der var i mit nærområde, og også links til bøger, jeg kunne læse. Så det var rigtigt godt, siger Anett og fortsætter:

 

- Jeg kunne have taget en karrieresnak med Hanne Lund-Nielsen i telefonen, men jeg syntes, at snakken blev meget mere personlig over Skype, fordi vi kunne se hinanden, og jeg blandt andet kunne aflæse hendes reaktion, når jeg stillede spørgsmål, forklarer Anett.

 

Masser af inspiration

Samme oplevelse har 43-årige Lise Højriis haft.

 

Lise er overassistent hos Søværnskommandoen i Karup, hvor hun blandt andet underviser kolleger og samarbejdspartnere i brugen af IT-programmer.

 

- Jeg er uddannet salgsassistent og markedsføringsøkonom og ville gerne have nogle kompetencer inden for undervisning, og Hanne Lund-Nielsen gav mig nogle idéer til, hvor jeg kan hente hjælp til at blive klogere.

 

- Hun henviste blandt andet til HK’s online kurser i blandt andet præsentationsteknik og kom med inspiration til, hvordan jeg kunne gøre undervisningen bedre. Hun fortalte også om efter- og videreuddannelsesmuligheder blandt andet akademiuddannelsen i kommunikation og formidling. Endelig fik jeg noget at vide om mulighederne for at søge midler gennem Kompetencefonden, beretter hun.

 

Mød Lise og hør hendes erfaringer:

 

 

Artiklen er opdateret 13. november 2019

UDVIKL DINE KOMPETENCER

De fleste job udvikler og ændrer sig. Derfor er det også vigtigt, at du følger med og tager de næste skridt i arbejdslivet. Det hjælper vi dig med, og det er noget af det, vi har allermest fokus på. Vi er eksperter i de mange muligheder, ved hvad der skal til, hvor det foregår – og hvordan du kan finansiere det, hvis det koster penge.