Lederkursus HK Handel Midt

 

God ledelse er at skabe resultater gennem andre, men tænk, hvis du kunne give andre lyst til at skabe resultater for dig

Det kan være en (svær) kunst at motivere medarbejdere og kolleger. Du skal skabe holdånd og et inspirerende arbejdsklima, hvor alle føler sig som en del af holdet. Du skal håndtere meget forskellige typer af kolleger. Du skal bevare overblikket i en travl hverdag, hvor du har ansvaret for at organisere arbejdet…

 

TIP: Kurset afholdes igen i januar 2020. Hør underviser Lasse Due Andersen forklare mere om kurset længere nede  artiklen. Tilmeld dig her: https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292224840

 

Der følger med andre ord mange overvejelser med, når jobbet på ”gulvet” udvikler sig til et lederjob med personaleansvar. For konsulent Lasse Due Andersen, indehaver af konsulentvirksomheden Empa10, handler ledelse blandt andet om lederens relationer til sine kolleger:

    - Det handler rigtig meget om adfærd og følelser. På kurset ”Særligt ansvar” har vi over to dage arbejdet med, hvordan vi kommunikerer til forskellige personlighedstyper. Vi giver folk det sorte bælte i at kategorisere andre, så de bliver bedre til at kommunikere med dem. Det er et super vigtigt og stærkt værktøj at kunne mestre. Vi lærer at afkode vores egen og andres uhensigtsmæssige adfærd og hjælper med at komme ud af et mønster, der ofte afspejler, at vores urhjerne træffer mange af vores beslutninger, siger Lasse Due Andersen og tilføjer:

    - God ledelse er at skabe resultater gennem andre, men tænk, hvis du kunne give andre lyst til at skabe resultater for dig!

 

Urhjernen med på arbejde

For kursusdeltagerne, der repræsenterede både detailbranchen, et forlag og en interiørvirksomhed, blev kurset et interessant møde med den menneskelige urhjerne. For Lasse Due Andersen gennemgik grundigt, hvordan urhjernen ofte spiller os et puds, når vi skal træffe beslutninger og skabe relationer til andre. Det kan Henrik Sune Pedersen, der er kundekonsulent i forlaget Praksis, bruge:

Lederkursus    - Jeg har et job, der lidt er en blandet landhandel, fordi jeg både er kundekonsulent, programmør og lidt projektleder. Så jeg er med på kurset, fordi jeg gerne vil have nogle redskaber til at håndtere både stress og planlægning, men også i forhold til, hvordan du nudger mennesker til at gøre noget for dig uden at presse dem for meget, siger han:

    - I min nuværende stilling er det min opgave at omsætte kundens ønsker til det, der kan lade sig gøre i vores programmeringsteam, og så skal teamet selvfølgelig udføre opgaven inden for et budget og en deadline. Det vil jeg gerne gøre på en pæn måde med værktøjer til at være en mellemleder, der kan skubbe folk i den rigtige retning uden at presse dem.

 

”…gøre arbejdsdagen bedre for mine kolleger”

Lederkursus HK Handel MidtHelle Karkov, Lidl i Svendborg, havde den samme forventning om, at kurset ville give hende nogle nyttige redskaber med tilbage til hverdagen som leder:

- Jeg er leder i butikken, men vil gerne videre og være souschef, når jeg kommer tilbage fra barsel. I butikken står man samtidig ofte i en stresset situation, og jeg tænkte, at jeg på kurset kunne få noget erfaring med, hvordan man tackler de situationer, så man ikke vrisser af hinanden, selvom der er travlt. Samtidig vil jeg generelt gerne være med til at gøre arbejdsdagen bedre for mine kolleger. Vi har for eksempel mange ungarbejdere, og mange af dem er på arbejdsmarkedet for første gang. Derfor vil jeg gerne lære noget om, hvordan jeg kan motivere dem i deres arbejde og lære dem at løse opgaverne selvstændigt, fortæller Helle og fortsætter:

- Det var hårdt den første kursusdag med mange informationer, men det har generelt været meget lærerigt. Vi har lært at tænke mere over, hvordan vi bruger hjernen i forhold til forskellige mennesker og segmenter. Samtidig har Lasse bestemt ikke været en tør og kedelig underviser! Han stråler, og det har virkelig været spændende.

 

Jesper Jakobsen, butiksbestyrer hos Heino Cykler, Odense:

Lederkursus HK HAndel Midt- Jeg fik en direkte mail om kurset, og det lød spændende med nogle værktøjer, jeg kunne bruge omkring ledelse. Samtidig var det en mulighed for personlig udvikling. Nu, efter kurset, skal jeg tilbage i butikken og arbejde med de typer medarbejdere, vi har, og se, hvordan jeg kan kommunikere bedst med dem. Det kan også være de ”glemte” typer, som man kan overse, fordi de er selvkørende, men generelt handler det om at kategorisere typerne og kommunikere med dem. Det handler rigtig meget om kommunikation. Jeg har interesse i, at vi alle sammen kan snakke sammen og få det bedst mulige ud af det. Både i forhold til butikkens økonomi, men også i forhold til, at de skal have det bedst muligt og sjovt, når de går på arbejde.

- Det har været et superfedt kursus. Lasse er meget inspirerende og god til at trække praksis frem, så det hele er nede på jorden.

 

Elisabeth Aagaard, Buying Manager hos interiørfirmaet Tine K Home (undervejs i kurset):

Lederkursus HK Handel Midt- Jeg har ikke decideret ledelsesansvar, men har nogle kolleger, der skal lave nogle ting for mig. Kurset skal gøre mig bedre til at kommunikere med mine kolleger. For eksempel de nye og unge kolleger, der er lidt ”blødere” end mig. For firmaet handler det om, at alle skal have mulighed for at yde deres bedste, og derfor håber jeg, at kurset giver noget inspiration til kommunikationen.

 

 

”Det er meget vigtigt, at du vedblivende forholder dig til din ur og din moderne hjerne, og altid holder dig for øje, hvad du ønsker at opnå i enhver given situation… Jeg fokuserer på, hvordan du kan blive bedre til at forholde dig til din egen hjerne. Når du bliver opmærksom på, hvornår du overlader beslutninger til din urhjerne, så bliver det lettere for dig at styre din egen adfærd. For husk nu, at dine følelser reagerer ud fra urhjernen. Og din urhjerne, den er lynhurtig”

- Citat fra Lasse Due Andersens bog ”Stærke relationer skaber store resultater” om adfærdsbestemt ledelse; afsnittet er fra kapitel 3 ”At pejle urhjernen og pace den moderne hjerne”