Medarbejderne vender tilbage fra videreuddannelse med en øget sikkerhed i jobbet, mener leder fra Skattestyrelsen. Modelfoto.

Skatteforvaltningen er topscorer, når det gælder ansøgninger til efteruddannelse via kompetencefonden. Lederne, der skal godkende ansøgningerne, griber da også den hjælpende hånd til økonomisk støtte.

For videreuddannelse handler i udtalt grad om at kunne tilbyde alle medarbejdere nødvendig faglig viden, ny læring og en vigtig personlig udvikling, mener leder i Skattestyrelsen.

- Det giver vores arbejdsplads en ekstra gevinst, når medarbejdere er blevet dygtiggjort rent professionelt på en uddannelse, siger funktionsleder Henrik Herskind fra Skattestyrelsen i Næstved.

Ifølge funktionslederen er læringen det vigtigste i en virkelighed af digitalisering og hastige forandringer på jobbet. Men medarbejderne får også noget andet med tilbage fra videreuddannelse.

Læs også: Chef: HK’erne er omstillingsparate

- Medarbejderne kommer tilbage med meget større selvstændighed, en øget sikkerhed i jobbet og en udvikling rent personligt, som gør, at de nu har lyst til at blive udfordret mere end tidligere. Men kan sige, at uddannelse får mange til at tage et personligt trin op, og den nye bagage øger nysgerrigheden og giver lyst til at gå efter endnu mere læring, siger Henrik Herskind.

Det er nødvendigt at opdatere sin viden

I Skattestyrelsen appellerer lederne til medarbejderne om, at de bør lægge en plan for deres kompetenceudvikling. Og der er en tendens til, at folk gerne vil udvikles fagligt og måske klædes bedre på til deres nuværende job.

- Det drejer sig om at hjælpe medarbejderne med at udvikle sig til jobbet, men også om at holde dem fast i en positiv udvikling. Ellers risikerer de at falde tilbage på de bagerste pladser i toget. Det er vigtigt at påvirke lysten til at gå efter nye kompetencer, for hvis du ikke gør noget, så kan du ikke følge med i de mange ændringer, der sker på arbejdspladserne, siger funktionslederen.

Henrik Herskind har også stor respekt for de medarbejdere, der blot holder sig ajour og ikke ønsker en større karrieremulighed. Men det er stadig nødvendigt at opdatere viden løbende i jobbet.

- Jeg er heldig, at jeg har en masse engagerede medarbejdere. Deres uddannelser skal gerne kunne matche de udfordringer og faglige krav, der er lige nu. Når jeg anbefaler dem til et kursus eller en uddannelse, betyder det selvfølgelig, at jeg skal undvære dem i en periode. Men efteruddannelse motiverer dem, lærer dem nyt og skaber ny energi, mens de får plejet et netværk, siger Henrik Herskind.