Peter Raben

HK'ere kan i mange tilfælde bestride et job lige så godt, som en akademiker kan, og nogle gange endda bedre, mener næstformand i HK Stat, Peter Raben. Foto: Mikkel Østergaard.

Ansæt HK’ere til at lave HK-arbejde og akademikere til at lave akademisk arbejde.

Sådan lyder budskabet fra næstformand i HK Stat, Peter Raben, i en kommentar i Berlingske, der som et af flere medier har sat fokus på, hvordan arbejdet fordeles på offentlige arbejdspladser.

Ser HK-job som et springbræt

Mange akademikere ser HK-jobbene som et springbræt ind i en offentlig organisation, oplever Peter Raben.

-Når et HK-job skal genbesættes, så sker det i stigende grad, at man ansætter en akademiker. Og det er et problem, ikke kun for mine medlemmer, men også samfundsøkonomisk, fordi det er langt dyrere. Men også for de borgere, man skal betjene, er det et problem, fordi akademikere ofte ikke har de nødvendige kompetencer, siger næstformanden til avisen.

Læs også på Peter blog: Glidebane med akademikere ved kassen i supermarkedet

- Langt de fleste chefer i staten er selv akademikere og kan bedre spejle sig i andre akademikere, fordi de har svært ved at gennemskue, hvad en HK’er kan, og undervurderer deres kompetencer. Samtidig har de en overdreven forestilling om, hvad akademikere kan, siger Peter Raben endvidere til Berlingske.

Anerkender behov for specialister og akademikere

Avisen har også spurgt, om det ikke er fornuftigt at ansætte andre profiler, hvis akademikeren kan favne bredere og udføre flere opgaver.

- Det kan det være i nogle tilfælde, og vi anerkender fuldt ud, at vi har fået et mere komplekst samfund, hvor der kan være brug for flere specialister og akademikere. Men vores uddannelse har også udviklet sig meget, og der sker en løbende efter- og videreuddannelse af de HK'ere, der er i job. Så de kan i en lang række tilfælde bestride et job lige så godt og endda bedre end de akademikere, man ansætter, siger Peter Raben.

Masser af kommentarer på Facebook

Mediehistorierne har også sat gang i debatten på HK Stats Facebook-side, hvor mange følgere genkender jobglidningen.

- Det sker desværre ofte. Så oplærer HK’eren AC’eren, og efter nogen tid har AC’eren fået nok af det “kedelige” administrative og begynder at søge videre til projektarbejde, konsulentjob etc. Og så er den stilling, der oprindelig var en HK-stilling, vups blevet til en AC-stilling. Det handler også om, at lederne ansætter i deres eget spejlbillede.

Sådan skriver en af debattørerne.

Andre kommentarerer lyder:

- Kan kun nikke genkendende til det.

- Vigtigt med fokus på det.Mere fokus på det, tak. På universitetet er det tydeligt, at man vælger folk, bare fordi de er akademikere, til deciderede HK-stillinger, uden at det giver nogen mening. For meget kort tid siden var jeg vidne til, at endnu en stilling, der var blevet varetaget af en HK'er igennem 8 år, pludselig blev til en AC-stilling uden en ændring af stillingens indhold.

- Det er velkendt og sker dagligt, at vi har HK'ere siddende side om side med AC'ere, der laver det samme, men med to meget forskellige lønninger.

- Det sker meget ofte, at HK’ere erstattes med nyuddannede AC’ere i administrationen på universiteterne. Så er man jo også med til at holde arbejdsløsheden nede blandt dem, man selv uddanner – kan man fristes til at sige ...

Læs mere eller bland dig i debatten på HK Stats Facebook-side

Læs også: Professor: Jobsnobberi at ansætte akademikere til at administrere

Se også materialet fra HK Stats event på Folkemødet 2019: Kør længere på literen med HK

Du kan læse interviewet med Peter Raben i Berlingske her, men du skal have abonnement eller købe adgang.