De blev sagt op den 24. oktober 2019 – 50 procent er funktionærer, den resterende halvdel produktionsmedarbejdere. Alle funktionærer har fået et opsigelsesvarsel på minimum 3 måneder.

 

Yderligere 85 har fået en advisering om en påtænkt fremtidig opsigelse af ansættelsesforholdet inden 30. september 2020.

 

30 virksomheder og 5 uddannelsesinstitutioner deltog i job- og uddannelsesmessen, som er en del af den aftale om vilkår, som HK og de øvrige berørte fagforeninger har forhandlet sig frem til for de opsagte medarbejdere hos Siemens Gamesa Renewable Energy A/S.

 

Beskæftigelsesministeriet har givet 5,6 millioner kroner fra de såkaldte varslingspuljer til at bringe de Siemens-ansatte i både Brande og Aalborg videre i job. Og jobcentret i Ikast-Brande Kommune har sat en pakke sammen til dem i et såkaldt håndholdt vejledningsforløb, som blandt andet indebærer CV- og jobkursus faciliteret af konsulenthuset Ballisager, mulighed for individuelle samtaler med jobcentret og Facebook-gruppe med formidling af jobopslag målrettet de afskedigede medarbejdere.

 

Mange kompetencer

To af de opsagte, der viste deres kompetencer frem, var 50-årige Michael Walther, og 36-årige Bettina Knudsen.

 

Michael har arbejdet i IT-afdelingen hos Siemens i Brande i 14 år som Senior System Engineer. Bettina har som assistent siddet med dokumentation de sidste 3 år. Inden var hun vikar i 2 år.

 

- Jeg har arbejdet med drift og support af printere, kopimaskiner, produktions IT og server management i mange år og er uddannet IT-supporter. Jeg har oparbejdet en stor viden og erfaring indenfor områderne, som jeg håber at kunne bidrage med andet steds, selv om jeg nu er fyldt 50 år. Men viser der sig ikke nye muligheder indenfor IT-området, overvejer jeg at kigge på andre brancher blandt andet transport, hvor der er stor efterspørgsel på arbejdskraft, fortalte han.

 

Michael Walther

 

Bettina var også optimistisk.

 

- Jeg har en bachelorgrad i jura og økonomi og har arbejdet med mange forskellige typer af opgaver. Jeg har blandt andet erfaring med ordrebehandling og kreditoropgaver, og så har jeg været timeregistrator og har været vant til at skulle snakke med mange mennesker, beretter hun.

 

- Jeg håber, at jeg kan få et kontorjob og har blandt andet i løbet af messen været henne og snakke med Forsvaret, der havde en stilling, som lød interessant, fortalte hun.

 

Betina Knudsen

 

Interesse fra virksomheder

 

Anne Rotbøll Jende, der er Senior HR Project Manager hos Siemens Gamesa, fortæller, at så snart nyheden om fyringerne var ude, kom der via LinkedIn henvendelser fra virksomheder, som var interesserede i at høre mere om de opsagte medarbejdernes kompetencer.

 

Også Jobcentret i Ikast-Brande Kommune blev kontaktet af interesserede virksomheder, der manglede arbejdskraft. Kommunen ved fra tidligere afskedigelsesrunder på Siemens, at medarbejdere fra Siemens Gamesa er meget efterspurgte som arbejdskraft og, at mange hurtigt finder et nyt job.

 

Brug HK

HK står også klar til at hjælpe de opsagte medarbejdere hos Siemens Gamesa.

 

Hos HK’s karrieretelefon er der mulighed for at få personlig sparring på ansøgning og CV, blive inspireret til relevant efter- eller videreuddannelse, finde ud af, om du kan få dækket udgifterne til din efteruddannelse og blive afklaret om dine præferencer og kompetencer.

 

HK’s karrierevejledere sidder også klar til at hjælpe. Der er således mulighed for at booke en samtale hos Hanne Lund-Nielsen, som er HK MidtVests karrierevejleder.

 

Der er også mulighed for at kontakte jobformidler Lone Bjørnkjær, der står for HK JobBørs i HK MidtVest. HK JobBørs matcher HK-medlemmer, der søger efter et nyt job, og arbejdsgivere i det midt- og vestjyske, der er på udkig efter medarbejdere. Se mere om HK JobBørs her

Artiklen er opdateret 21. november 2019

DU FÅR GODE RÅD OG FAGLIG HJÆLP – NÅR DU ER LEDIG

Hvis du bliver ledig står vi klar med faglig hjælp og rådgivning. Og vi kan hurtigt hjælpe dig videre i dit arbejdsliv. Med HK KvikStart er du godt på vej allerede i opsigelsesperioden.