- Jeg er meget glad for at være her. Her er et rigtigt godt arbejdsmiljø og nogle gode kolleger, fortæller 44-årige Inge Pinnerup, der i knapt halvandet år har arbejdet som kunderådgiver hos ATP Udbetaling Danmark i Holstebro.

 

Her vejleder hun pensionister omkring pension.

 

Inge Pinnerup

 

Ledig efter alsidigt arbejdsliv

 

Et job som kunderådgiver hos ATP Udbetaling Danmark lå ellers ikke i kortene, da Inge Pinnerup tog grundforløbet til uddannelsen til møbelpolstrer. Hun kunne ikke finde en læreplads og skiftede til slagteruddannelsen. Men drømmen om et arbejdsliv som møbelpolstrer ville ikke slippe sit tag i hende, så hun forlod uddannelsen til slagter og sprang i februar 2006 ud som selvstændig.

 

Sideløbende med, at Inge polstrede møbler, drev hun en butik med alt til hund og kat. I 2013 fik hun imidlertid ledproblemer som følge af stress, og i august 2014 startede hun på uddannelsen til serviceøkonom med speciale i turisme på Erhvervsakademi Dania i Skive.

 

I juni 2016 blev hun færdig og blev efterfølgende ansat som assistent på et bureau for sommerhusudlejning. Men der var tale om en tidsbegrænset stilling, hvilket førte hende til et job som butikschef, inden hun i efteråret 2017 blev ledig.

 

Kom ikke til samtale

 

- Når jeg sendte en ansøgning afsted, kom jeg ikke til samtale, og a-kassen henviste mig derfor til Hanne Lund-Nielsen, der er karrierevejleder i HK MidtVest. Og hun så nogle andre muligheder end jeg selv, når det gjaldt beskrivelsen af mine kompetencer, fortæller Inge og fortsætter:

 

- Som vestjyde har jeg aldrig været god til at sætte ord på det, jeg dur til. Men Hanne Lund-Nielsen hjalp mig til at indse, at jeg faktisk havde nogle gode kompetencer at slå på i mine ansøgninger blandt andet, at jeg er omstillingsparat og har gå på mod. Og, at min uddannelse til serviceøkonom er en administrativ uddannelse med fokus på den gode kundeoplevelse, der faktisk kan bruges til lidt af hvert.

 

- Jeg fik også hjælp hos HK’s karrieretelefon til at gøre CV og ansøgninger bedre, og så tog jeg AMU-kurset ”På vej mod den offentlige sektor”, som HK sammen med flere jobcentre og uddannelsesinstitutioner har stået bag. Jeg var også til et arrangement, hvor HK satte fokus på de mange offentlige stillinger, der var på vej til det midt- og vestjyske, og det var her, at jeg fik øjnene op for ATP Udbetaling Danmark, beretter Inge.

 

Spring åbnede døre

 

Da ATP Udbetaling Danmark i foråret 2018 slog 3 stillinger op, søgte Inge Pinnerup.

 

Hun sendte ansøgningen en morgen kl. 7. Og kl. 17 om eftermiddagen blev hun ringet op og inviteret til samtale, og hun var til endnu en samtale, inden hun blev ansat med start 1. august 2018.

 

- Nogle gange handler det om at turde tage springet. Da jeg måtte stoppe som selvstændig, vidste jeg, at man ikke kommer ret langt som ufaglært. Uddannelsen til serviceøkonom, kurset rettet mod jobs i det offentlige og HK’s hjælp har været med til at åbne nye døre, og jeg er bare glad for, at jeg kastede mig ud i det, siger hun.

 

Overvejer du det næste skridt i dit arbejdsliv?


Book en karrieresamtale med HK MidtVests karrierevejleder Hanne Lund-Nielsen

 

Tag en snak med Karrieretelefonen

Artiklen er opdateret 02. december 2019

BRUG KARRIERETELEFONEN – DEN ER OGSÅ FOR DIG

Vi har et helt hold af karriererådgivere, der sidder klar til at tale med dig – uanset om du ved, hvad du vil eller er lidt i tvivl om, hvor du skal hen i dit arbejdsliv. De lytter til dig og hjælper dig med at komme godt videre. De rådgiver dig om dine muligheder og alt det, du kan gøre for at udvikle dig, blive dygtigere og få styr på dine mål og ambitioner.