Foto: Mostphotos

Modelfoto: Mostphotos

En del medlemmer af HK Stat har en helt klar fornemmelse for, hvilken uddannelse der skal til for at stå bedre på et arbejdsmarked under forandring. Andre læner sig op ad kolleger eller venner, når de skal vælge den efteruddannelse, som giver mulighed for et jobskifte. 

Men mange HK Stat-medlemmer står meget alene med deres spørgsmål til, hvordan de finder den rette videreuddannelse. En del af dem ringer til Karrieretelefonen i HK.

- Jeg havde brug for at tale med en voksen. Og jeg er meget tilfreds med den rådgivning, jeg fik, siger Camilla Bugge Cathala Nobel, som i øjeblikket er på barsel.

Den kontoruddannede kvinde havde på en uddannelsesmesse fået inspiration til at gå i gang med efteruddannelse. Og hun havde fundet tre forskellige uddannelser, men manglede en vurdering af værdien af dem i forhold til hendes faglige ståsted.

”Det var en god snak”

- Jeg var bange for at foretage et forkert valg. Arbejdsmarkedet bliver ikke mindre digitaliseret, så jeg ville være sikker på, jeg fandt de kurser, jeg får gavn af i min situation, siger Camilla Bugge Cathala Nobel.

Efter rådgivningen på Karrieretelefonen opnåede Camilla en ny erkendelse. Hun blev overbevist om, at hun i forvejen er mere end godt dækket ind med solide eksamenspapirer på kontor- og it-fag, så der er ingen grund til at tage kurser i de fag igen. Rådet var i stedet at gå efter andre kurser, som føjer ekstra viden og kompetencer til cv’et på andre felter.

- Det var en god snak, hvor jeg blev overbevist om, at jeg især skal i gang med at lede efter kurser i projektstyring og i arbejdsmæssig brug af sociale medier. Det bliver det næste, jeg vil forfølge, siger Camilla Bugge Cathala Nobel.

Mangler på cv’et

HR-medarbejder på Københavns Universitet, Rusan Elmazi, talte med sin leder om uddannelse ved en MUS-samtale. Lederen opfordrede under samtalen HK’eren til at gå efter en bestemt akademiuddannelse.

Derefter ringede Rusan til Karrieretelefonen for at få vejledning, orientering om tidsplaner og generel rådgivning om valget af uddannelse. Og Karrieretelefonens rådgiver bekræftede over for HR-medarbejderen, at akademiuddannelsen var det rigtige skridt at tage i hans arbejdsliv.

- Jeg kan jo det, jeg arbejder med. Men det står ikke på nogen af mine papirer. Det vil jeg have; så derfor skal jeg i gang med uddannelsen, siger Rusan Elmazi.

Få gode råd af Karrieretelefonen

Vejlederne hos HK’s Karrieretelefonen sidder klar ved telefonerne på alle hverdage mellem klokken 13 og 16. Ring til rådgiverne på 3330 4460 og få gratis hjælp til valg af næste uddannelse, til pleje af karrieren eller til at få inspiration til faglig udvikling.