Sebastian Slot, Heidi Jensen og Rie Madsen, som alle tester 4-dages arbejdsuge i Odsherred Kommune

Heidi, Rie og Sebastian er godt i gang med at teste 4-dages arbejdsuge i Odsherred Kommune.

I forbindelse med at forsøget startede op i september, talte vi med Rie Madsen, Heidi Jensen og Sebastian Slot. Nu har forsøget kørt i 3 måneder, og HK Sjælland har igen været på besøg i Odsherred.

Et boost på energikontoen

Rie Madsen er boligkonsulent i afdelingen Job og Ydelser. Rie var meget positiv, da ordningen blev skudt i gang, og det er hun fortsat – faktisk endnu mere, fortæller hun:

- Jeg synes, det er helt fantastisk. Det gør noget godt ved mennesker at have 3 sammenhængende fridage. Man får restitueret på en helt anden måde, og man er frisk og veludhvilet mandag morgen. Man glæder sig til at komme på arbejde. Jeg er lige så begejstret som i begyndelsen – hvis ikke endnu mere.

Rie kan godt mærke en forskel i strukturen i hendes arbejdsuge:

- Jeg har mange eksterne samarbejdspartnere, som arbejder 5 dage om ugen, så mandag morgen vælter det ind i min mailboks. Men det er noget, jeg tilpasser mig. Det er et vilkår nu, og det har jeg indrettet min arbejdsdag efter, fortæller Rie.

Nogle er mere skeptiske over for ordningen, og der er også medarbejdere, der har valgt at holde fast i 5-dages arbejdsuge. Rie anerkender usikkerheden og bekymringen, men opfordrer til, at man giver det en chance.

- Jeg kunne virkelig unde alle at prøve det, for jeg er sikker på, at de ville blive overrasket over, hvor godt det fungerer. Forventningen til projektet er, at det påvirker effektiviteten og arbejdsglæden positivt, og det er præcis, hvad der sker. Jeg er meget mere glad og effektiv end før, slutter Rie.

Stillezoner og struktur gør hele forskellen

Sebastian arbejder med økonomi- og kontraktstyring i Trafikteamet i afdelingen Miljø og Trafik. Fra begyndelsen kunne Sebastian slet ikke se sig selv i den nye ordning. Han oplevede, at rammerne for arbejdet var uklare, og han kunne ikke se, hvordan de lange arbejdsdage skulle hænge sammen med hans meget aktive fritidsliv. Han valgte alligevel at gå med i forsøget for at give det en chance.

Da vi taler med Sebastian efter 3 måneder, er hans holdning en helt anden.

- Jeg er meget mere positiv, for nu er der kommet tydelig struktur og rammer for arbejdsdagene. Vi har indført 2 x 2 timers stillezone hver dag, hvor møder, telefoni og andre forstyrrelser ikke accepteres. Det betyder, at vi kan arbejde meget mere effektivt, fortæller Sebastian.

For Sebastian er det også vigtigt, at afdelingens leder gør noget ud af at følge op og prioritere i opgaverne, så ordningen fungerer bedst muligt.

Selvom Sebastian er blevet glad for ordningen, fortæller han dog, at han godt kan mærke, at han er træt sidst på dagen.

Ved vores sidste samtale vurderede Sebastian ikke, at han havde brug for fri om fredagen. Det har han fået et lidt andet syn på nu.

- Jeg skulle pludselig sælge hus for noget familie, og jeg har hygget mig med at fixe en vandskade, så det været rigtig fint med en ekstra fridag, slutter Sebastian med et glimt i øjet.

Jeg har ikke armene helt oppe over hovedet

Heidi Jensen er specialkonsulent i Kontrolgruppen i afdelingen Job og Ydelser, hvor hun arbejder med sager om socialt bedrageri.

Fra begyndelsen var Heidi lidt skeptisk over for en 4-dages arbejdsuge. Særligt fordi, hun har dårlig ryg og derfor var bekymret for, om hun kunne holde til de lange arbejdsdage.

Heidis skepsis har ikke ændret sig efter 3 måneder.

- De lange arbejdsdage giver ikke problemer med min ryg, men jeg er meget træt, når jeg kommer hjem, så jeg får ikke noget ud af mine hverdagsaftener. Jeg har ikke armene helt oppe over hovedet pga. 4-dages arbejdsuge, fortæller Heidi.

Heidi oplever heller ikke den restitution, som de 3 dages fri skulle give. Hun fortæller, at det, som hun før kunne nå i løbet af hverdagen, nu er presset sammen på fredagen.

Fra begyndelsen havde Heidi besluttet at give det en chance. Hun fortæller, at hun 1. marts 2020 tager stilling til, om hun fortsætter i ordningen med en 4-dages arbejdsuge. Lige nu hælder Heidi mest til at arbejde 4 dage om ugen.

Stort set problemfri opstart

Fællestillidsrepræsentant Eva Haupt Jørgensen fortæller, at der kun har været ganske få udfordringer i forbindelse med opstarten af projektet.

- Det går meget bedre, end jeg havde regnet med. Vi havde frygtet, at der ville være udfordringer i forbindelse med, at vi startede op. At der ville dukke en masse ting op, som vi ikke havde tænkt på, men der er næsten ingenting.

Eva fortæller, at når der opstår spørgsmål, der ikke er taget højde for, løses de i tæt dialog mellem HK og ledelsen.

Læs mere om, hvad Heidi, Rie og Sebastian sagde, vi talte med dem i oktober


OM 4-DAGES ARBEJDSUGE

Ugentlig arbejdstid:
35 timer.

Arbejdsdage:
Mandag - torsdag.
De 35 timer fordeles ud på de 4 dage i tidsrummet kl. 7.00 - 19.00.
Den enkelte planlægger selv sin arbejdstid.
Borgerne kan booke møder fra kl. 8.00 - 18.00.

Fridag:
Hver fredag holder de ansatte fri.

Kompetencetimer:
De 2 ugentlige timer kan man lægge, når man vil. Timerne ligger altid udenfor den normale arbejdstid og kræver ikke fremmøde på arbejdspladsen.
Indholdet af timerne drøftes løbende med lederen og kan puljes til relevant udvikling.

Projektets varighed:
Forsøget kører i 3 år.