Tre gode råd til medarbejdere

 

Firmafest

 

Seksuel chikane er aldrig i orden

”Hej smukke, det er godt nok en flot kjole du har på. Den sidder rigtig flot omkring dine bryster.” Den slags kommentarer er måske rart at høre fra sin ægtefælde eller kæreste, men det kan være direkte ubehageligt, hvis du får sådan en kommentar fra din kollega eller din chef. Du er altid i din gode ret til at sige fra, hvis din kollega eller chef overtræder dine grænser. Du skal ikke skjule, at du er blevet seksuelt chikaneret, det er ikke pinligt for dig, det er pinligt for den der krænker. Tal gerne med din tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant eller din fagforening.

 

Hvis du kommer til skade

Du er godt i gang med en jive på dansegulvet, men fordi gulvet er glat af den drink til kollega lige har tabt, så falder du og forstuer din fod. Kommer du til skade under en officiel julefrokost, som er arrangeret af din arbejdsgiver, så er du omfattet af de samme arbejdsskaderegler, som når du er på arbejde. Det gælder også, selvom du måske falder fordi du er beruset. Du skal dog ikke gøre noget helt overilet, som at hoppe op på ryggen af din kollega, for hvis du så falder ned og forstuer din fod, for skader sket i kådhed dækkes ikke. Reglerne gælder uanset hvor din arbejdsgiver holder julefrokosten. Går du og dine kollegaer videre i byen, for at få endnu en drink, så dækker arbejdsskadeforsikringen ikke længere. 

 

Sociale medier

Det kan være rigtig sjovt at tage et billede af din kollega, der danser med ham den pæne fra kontoret, men lad være med at lægge billedet op på de sociale medier. Det kan være svært at fjerne opslag og billeder, hvis du får delt noget, som din kollega ikke bryder sig om. Hvis du alligevel ikke kan lade mobilen være i tasken og blot nyde det gode selskab, så forhør dig hos de kollegaer, der er med på billedet, før du lægger noget op på de sociale medier. 

 

 

Tre gode råd til ledere

 

Drinks

 

Vent med MUS

Der står sild på bordet, der er øl i glasset. Den gode stemning kan betyde, at medarbejdere tager fat i dig på en mere uformel måde. Måske vil vedkommende gerne tale om sin sidste lønforhandling eller spørge til, hvorfor den ene kollega fik en ny position frem for en anden. Selvom du er til julefrokost, så er du stadig chef. Sig derfor til den ansatte, at det vil du gerne tale om, men først på mandag. Frustrationer der kommer frem til en julefrokost er mindst lige så relevante, men vent med snakken til en anden dag.

 

Pas lidt på med alkoholen

Den gode snaps og de mange drinks er sikkert tiltrængt efter et år med hårdt arbejde. Husk dog, at du stadig er chef. Det er derfor en god ide ikke at drikke for meget. De ansatte skal også kunne respektere dig som chef ugen efter julefrokosten.

 

Gå hjem tidligt

Dansegulvet er godt i gang og du kan måske mærke på medarbejderne, at de er ved at have fået en slurk over tørsten. Det er god stil at gå hjem tidligt på aftenen, når man er chef. På den måde lader du de ansatte have en fest, uden at de skal bekymre sig om, at chefen holder øje med dem. For det er jo i virkeligheden deres fest og ikke din.