Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen.dk

I din overenskomst er der særlige regler for søgnehelligdage (helligdage på hverdage). Helt konkret betyder det, at der er kompensation at hente, hvis du skal arbejde på helligdagene, eller hvis dine fridage falder på helligdagene. Det er sikret i din overenskomst under ’reduktionsreglerne’. Reglerne kan være lidt forskellige alt efter, hvilken overenskomst du har.

Dine rettigheder skal til forhandling
HK Handel skal i foråret 2020 forhandle din overenskomst med arbejdsgiverne. Overenskomsten dækker bl.a. løn, pauser, tillæg, børns sygedage, pension, feriefridage, fritvalgskonto og meget andet, der har stor betydning for dit arbejdsliv.
Hvis du vil have indflydelse, er det vigtigt, du stemmer om resultatet, når afstemningen går i gang. Du kan følge med i forhandlingerne i dit nyhedsbrev, på facebook og på OK20-siden.

Følgende dage vil altid være en søgnehelligdag: Skærtorsdag, Langfredag, Kristi Himmelfart og Store bededag. Derudover kan følgende dage også være en søgnehelligdag: Juledag, 1. Juledag, 2. Juledag og Nytårsdag.  

I butiksoverenskomsten med Dansk Erhverv Arbejdsgiver tæller både påskedag og pinsedag som søgnehelligdage, selvom de altid falder på en søndag.

Dermed kan reduktionsreglerne give dig op til 13 fridage i 2020.

Du kan altid kontakte din lokale HK-afdeling på 7011 4545 eller logge ind på Mit HK, hvis du er i tvivl om, hvilken overenskomst der gælder for dig. 

Butiksoverenskomst med Dansk Erhverv

Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen.dk

OK DIO II

Illustration: Tone Thoresen/Koalitionen.dk

 

Er du ansat som fleksjobber, så spørg din lokale HK-afdeling om de reduktionsregler, der gælder for dig. Kontakt os på  7011 4545.