Heidi Frydensberg Lønstrup blev uddannet som socialformidler sidste sommer

Heidi Frydensberg Lønstrup blev uddannet som socialformidler sidste sommer

 

Det er godt nyt for HK-medlemmer, at diplomuddannelsen som socialformidler igen bliver udbudt i Nordjylland i 2020/21.

 

Det mener i hvert fald både Heidi Frydensberg Lønstrup og Per Støve, begge medlemmer af HK Kommunal Nordjylland.

 

De er meget positive, selv om der er rigtig mange år imellem, at de selv tog uddannelsen. Mens Heidi blev uddannet som socialformidler i sommeren 2019, skal vi helt tilbage til 1983 for at ramme det år, hvor Per fik eksamensbeviset i hus.

 

Socialformidleruddannelsen kan sidestilles med socialrådgiveruddannelsen, selv om den gennemføres på væsentligt kortere tid. En socialformidler og en socialrådgiver kan søge de samme job, og det tager 10 måneder på fuld tid at blive uddannet socialformidler.

 

Et drømmescenarium blev virkelighed

 

En kontoruddannet HK’er, der bliver socialformidler, bliver derfor kvalificeret til at varetage socialt arbejde, fortrinsvis som sagsbehandler inden for beskæftigelse, udsatte voksne eller udsatte børn og unge.

 

Et drømmescenarium for Heidi Frydensberg Lønstrup, som blev virkelighed i og med uddannelsen:

 

- Uden socialformidleruddannelsen havde jeg nok stadig siddet og drømt om den stilling, jeg sidder i nu, siger hun.


- Jeg sidder nu i en myndighedsrolle som rådgiver i et specialiseret børneteam i Rebild Kommune. Jeg har været meget heldig med, at min arbejdsplads fik en åbning i forhold til en rådgiverstilling. Min leder og mine kolleger kender mig fra mit job som administrativ medarbejder. Med min nye uddannelse kunne min arbejdsplads nu bruge mig i den funktion, jeg de sidste 5 år har gået og sukket efter, tilføjer Heidi Frydensberg Lønstrup.

 

Kommunerne stiller større og større krav

 

Per Støve arbejder i Aalborg Kommune, hvor han er rådgiver i Familiegruppe Centrum. Han mener, det er vigtigt, at man uddanner sig bredt, som han i sin tid gjorde, da han tog socialformidleruddannelsen:

 

- Det skyldes, at kommunerne stiller større og større krav til medarbejderne, påpeger han.

 

Per Støve fik sin socialformidlereksamen i 1983

Per Støve fik sin socialformidlereksamen i 1983

 

- Det er derfor også vigtigt at få et hold i gang til efteråret. Min egen kommune har givet håndslag på, at den sender 4 personer afsted til næste hold.

 

Men det er jo en dyr uddannelse, som koster 70.500 kroner for 10 måneder?

 

- Ja, men kompetencefonden betaler hele uddannelsen plus bøger. Det er en fordel for kommunerne, at de får uddannet deres medarbejdere helt gratis; deres bidrag er medarbejdernes arbejdstid, siger Per Støve.

 

Heidi Frydensberg Lønstrup opfordrer også alle interesserede til at tage springet ind på uddannelsen som socialformidler. Den har givet hende selv så meget:


- Jeg elsker mit arbejde; jeg er glad for at gå på job hver dag. Jeg føler, at jeg er med til at gøre en forskel. Og at jeg, for nu, har fundet den hylde, jeg passer på.

- Det næste hold på socialformidleruddannelsen kan bruge muligheden for at give deres karriere et skub i en superfed retning, som jeg selv har gjort.

 

Fakta: Socialformidler

Diplomuddannelsen i socialformidling udbydes næste gang i Aalborg fra 2. september 2020 til 29. juni 2021. Ansøgningsfristen er 1. maj 2020. Prisen er 70.500 kroner, som dækkes af kompetencefonden på det kommunale område.