- Vi bliver nødt til at få en mere fælles retning på og fælles forståelse for, hvad vores medlemmer tænker, er de mest afgørende elementer i at være på en attraktiv arbejdsplads. Derfor har vi valgt temaet ”attraktive arbejdspladser, fortæller HK Kommunals formand, Bodil Otto, om kongrestemaet.

Hun mener, at det er vigtigt, at arbejdspladserne – lige såvel som medarbejderne – sørger for at holde sig attraktive.

- Der bliver kamp om arbejdskraften, derfor er det alfa og omega, at arbejdspladserne sørger for gode arbejdsvilkår og udviklingsmuligheder. Vi har brug for at få tydeliggjort, hvad det helt konkret vil sige, at arbejdspladsen er attraktiv, og hvad det betyder for medlemmerne, forklarer Bodil Otto.

Skabe balance mellem behov

Hun fortæller, at hun oplever en noget fragmenteret debat for tiden, hvor yngre medlemmer mener noget andet end de ældre, som igen mener noget tredje end mellemgruppen. Derfor skal en mere værdimæssig diskussion gøre HK Kommunal klogere på, hvordan man kan skabe balance mellem de forskellige behov.

- Vi vil gerne et spadestik dybere, så vi ikke bare stiller nogle krav til næste overenskomst, men inden da får en mere grundlæggende debat om behov, værdier og balancen mellem dem, siger Bodil Otto om kongressens tema.

Sådan skal kongressen arbejde med temaet

På kongressen indledes temaet med en paneldiskussion mellem repræsentanter fra arbejdsgiverne, ekspertsiden og vores egen lønmodtagerside:

  • Per Bennetsen, regionsdirektør i Region Sjælland
  • Steen Christiansen, næstformand i KLs lønudvalg, borgmester i Albertslund
  • Marianne Levinsen, forskningschef i Center for Fremtidsforskning og
  • Bodil Otto, formand i HK Kommunal.
  • Huxi Bach, radio- og tv-vært, vil være moderator på debatten, og der vil også være input fra medlemmer.

Herefter skal alle kongresdelegerede komme med ideer og synspunkter, så der kan opnås en fælles forståelse for de udfordringer, der ligger, og nogle gode bud på redskaber, som de hver især kan tage med hjem og omsætte til handling på de enkelte arbejdspladser.

Læs alt om kongressen her