Du kender muligvis allerede Anette som en ferm teknisk konsulent og IT-supporter, der fikser printere, PC’ere og andet teknisk udstyr for KMD-kolleger? Hendes afsæt er de brede IT-
kompetencer, hun har bygget op igennem mange år – de seneste 10 af dem hos KMD.

 ...det (uddannelsen, red.) har allerede givet så meget mening for mig, at jeg fortæller om det til alle, der gider høre om de positive oplevelser. Det er samtidig en kompetenceudvikling, der giver mig mulighed for at få papirer på de kompetencer, som jeg har bygget op over mange år

Til gengæld har Anette aldrig fået en formel IT-uddannelse eller papirer på sine kompetencer. Det er hun ved at gøre noget ved med akademifaget ”IT-sikkerhed”, som HK Privat Midt snart igen udbyder sammen med UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole:

- Jeg har nu taget de første fag på uddannelsen, og det har allerede givet så meget mening for mig, at jeg fortæller om det til alle, der gider høre om de positive oplevelser. Det er samtidig en kompetenceudvikling, der giver mig mulighed for at få papirer på de kompetencer, som jeg har bygget op over mange år, fortæller Anette Linnea Rasmussen, der oprindeligt er uddannet håndarbejdslærer, men som i det meste af sit arbejdsliv har arbejdet med IT i forskellige funktioner. I dag er hun teknisk konsulent og IT-supporter i KMD med lokation i Odense:

- Faget hedder ”IT-sikkerhed”, hvor jeg blandt andet har haft om Cloud og andre nye teknologier med fokus på netværk, virtualisering osv. Det har været vanvittig interessant for mig og i forhold til mit job at arbejde med begreber som microservices, GDPR, Ransomware, certifikater og Cloud.

Derfor kan jeg kun anbefale andre at undersøge muligheden for kompetenceudvikling via Omstillingsfonden – og at tage imod tilbuddet om akademifaget IT-sikkerhed, som HK udbyder sammen med UCL

Klar anbefaling fra Anette

Det var et lille skub, en god snak med UCL’s uddannelsesvejleder under HK-arrangementet ”Verdens Bedste Lørdag” og muligheden for tilskud fra Omstillingsfonden, der fik Anette i gang med akademiuddannelsen:

- HK skubbede samtidig bagpå og fortalte om mulighederne i Omstillingsfonden. Det skub sætter jeg stor pris på. For de to fag, jeg har taget indtil nu, har været fuldstændig givende, og jeg får samtidig signaleret både over for mig selv og omverdenen, at jeg er i bevægelse. Derfor kan jeg kun anbefale andre at undersøge muligheden for kompetenceudvikling via Omstillingsfonden – og at tage imod tilbuddet om akademifaget IT-sikkerhed, som HK Privat Midt udbyder sammen med UCL, siger Anette – med en klar opfordring om at melde sig til det næste forløb, der har undervisningsstart i uge 8.

 

Fakta om uddannelsen

· akademifaget IT-sikkerhed starter d. 19. februar og afvikles på UCL, Seebladsgade 1, Odense. Du tilmelder dig her: https://www.hk.dk/aktuelt/kalender/D2292224890
· Omstillingsfonden betaler op til 10.000 kr for kursusgebyr og bøger, når du har en erhvervsuddannelse eller lavere uddannelsesniveau
· er du ansat på overenskomst, er der stor sandsynlighed for, at Kompetencefonden betaler løntab, kursusgebyr, bøger og transport til uddannelsesstedet
· kontakt HK Midt, hvis du er i tvivl om dine muligheder: midt@hk.dk eller tlf. 7011 4545

SPØRG ANETTE!
Anette fra KMD har skrevet: ”PS: Folk er selvfølgelig mere end velkomne til at kontakte mig, hvis de vil høre mere om fx det faglige indhold/niveau af kurserne…” Hvis du vil tage imod det gode tilbud, så kan du skrive til hende på aln@kmd.dk

Nu flimrer begreberne ikke forbi

Med hjælp fra HK Privat Midt fik Anette afklaret, om hendes uddannelse gav hende ret til betalt uddannelse med op til 10.000 kr. om året i de tre år, hun bruger på sin akademiuddannelse:

- Der var stor hjælp at hente hos Anders (Andersen, faglig konsulent hos HK Privat Midt, red.) i forhold til at finde ud af, om jeg var berettiget til tilskud fra fonden. Det var jeg heldigvis, fortæller Anette og giver nogle eksempler på, hvordan hun kan bruge uddannelsen og de nye kompetencer i hverdagen på KMD:

- I undervisningen bliver der sat ord på nogle af de begreber, der er oppe i tiden, og tingene bliver sat ind i nogle sammenhænge, der gør det nemt at tage den nye viden med tilbage til hverdagen. Det skyldes både underviserne, der er gode til at bringe tingene tæt på dagligdagen, men det handler også om godt undervisningsmateriale og om dine medkursister, der også giver dig en stor læring med. For der er plads til, at vi som kursister lærer af hinanden.

Har du lyst til at gøre som Anette og gribe mulighederne for betalt kompetenceudvikling? Men er du i tvivl om, hvor du står i forhold til blandt andet økonomien? Så tag endelig fat i os

Har du brug for en afklaring?

- Anette er et godt eksempel på, hvad livslang læring og kompetenceudvikling betyder i praksis og i hverdagen. Det er samtidig tydeligt, at det er en positiv oplevelse for hende at få papir på nogle af de kompetencer, hun har udviklet gennem mange år, fortæller faglig konsulent Anders L. Andersen, HK Privat Midt:

- Da vi på Anettes vegne tog kontakt til Omstillingsfonden, var den første tilbagemelding faktisk, at hun ikke kunne få midler fra fonden, fordi hun havde en gammel uddannelse som håndarbejdslærer helt tilbage fra 80’erne. Da vi fik kigget nærmere på det, viste det sig heldigvis, at uddannelsen dengang havde en anden status. Derfor stod den alligevel ikke i vejen for, at Anette kunne få midler fra fonden og komme i gang med akademifaget IT-sikkerhed, siger han og runder af med en opfordring:

- Har du lyst til at gøre som Anette og gribe mulighederne for betalt kompetenceudvikling? Men er du i tvivl om, hvor du står i forhold til blandt andet økonomien? Så tag endelig fat i os, så vi kan få en afklaring af netop dine muligheder. Jeg håber, at vi på den måde kan få mange HK-medlemmer med på den næste runde af det her målrettede akademifag. Ikke mindst nogle af de medlemmer, der leverer et flot stykke IT-arbejde uden nogensinde at have fået en formel IT-uddannelse, men også meget gerne andre, der interesserer sig for sikkerheden omkring IT.