Foto: Heidi Wiig (tv.) sammen med kollega Else Marie Hansen, der holder dialogspillet og tilhørende flyer op. 

 

- Vi tog det som en sjov oplevelse at arbejde med spillet, selvom vi i forvejen er enige om, hvordan spillereglerne er i vores afdeling og ikke har haft kontroverser. For eksempel omkring lydniveau og omgangstone, fortæller Heidi A. Wiig fra biblioteket på SDU, der dog stadig roser konceptet, kampagnen og spillet:

- Konceptet er en god idé, hvilket vi også gav udtryk for, da vi blev interviewet første gang. Hvis kampagnen og spillet kan være medvirkende til, at nogle ’begravede skeletter’ dukker op til overfladen og der bliver talt om ting, man normalt ikke får talt om, så giver det rigtig god mening.

 

Sidste mandag trak vi to kort fra bunken. De gjorde, at vi fik gang i en god dialog om arbejdsmiljø, og at der kom nogle gode ting frem

 

Spillet står synligt i vindueskarmen

Hos Julie Pedersen, der er tillidsrepræsentant på biblioteket, er holdningen den samme:

- Vi har spillet arbejdsmiljøspillet en enkelt gang, men tager det samtidig op hver mandag. Sidste mandag trak vi to kort fra bunken. De gjorde, at vi fik gang i en god dialog om arbejdsmiljø, og at der kom nogle gode ting frem, fortæller Julie Pedersen, der har spillet stående i afdelingens vindueskarm med de aktuelle kort klæbet på:

- Det første kort var ”Respektere andres arbejdsopgaver”, hvor vi følte, at tingene var OK. Det andet kort var ”Træde til ved brug for hjælp”, hvor vi fik en god snak og fik lavet en aftale om, at vi ville være bedre til at byde ind med hjælp. For eksempel i forhold til at tage vagter.

 

Foto: Dialogspillepladen, hvor kort med udsagn som "Vi har respekt for hinandens arbejdsmåde" kan sættes på, prioriteret fra "ikke ok" til "ok", alt efter status. Så kan der arbejdes med udsagnet, og kortet flyttes undervejs - forhåbentlig - mod "ok".

 

Afspejler medlemmernes egen hverdag

Sektorformand Brita Andersen, HK Stat Midt, glæder sig over det tætte samarbejde med de tillidsvalgte på SDU omkring både kampagne og arbejdsmiljøspil:

 

...vi sikrede os, at det blev DERES kampagne og spil. Udgangspunktet var medlemmernes hverdag, arbejdsmiljø og udfordringer...

 

- Begge dele er udviklet i et tæt samarbejde med både tillids- og arbejdsmiljørepræsentanterne på SDU, så vi sikrede os, at det blev DERES kampagne og spil. Udgangspunktet var medlemmernes hverdag, arbejdsmiljø og udfordringer, hvilket vi har fået positive tilkendegivelser på, fordi medlemmerne kan fornemme, at spillet på mange måder afspejler deres egen hverdag – og de udfordringer, der kan være med arbejdsmiljøet, fortæller hun og tilføjer:

- Spillet er blevet godt modtaget hos medlemmerne og ledelsen på SDU, men vi kan også fornemme, at det i nogle afdelinger kan være svært at få lov til at bruge tid på spillet. Måske afspejler det i sig selv noget af problemstillingen, nemlig at det ikke altid er nemt at stille skarpt på arbejdsmiljøet, selvom det er en meget vigtig dialog i en tid, hvor opgaverne er mange, hænderne tit er for få og antallet af stress-relaterede sygemeldinger i Danmark er alt for højt.