puljer og kar

HK’ere og akademikere må vente til 1. marts, før der igen er penge at søge i deres respektive kasser til efteruddannelse. Derimod har de øvrige faggrupper i staten endnu ikke suget alle uddannelseskronerne op af deres kar i Den Statslige Kompetencefond.

Når Den Statslige Kompetencefond deler penge ud til individuel efteruddannelse til HK’ere, gælder det om at være vaks ved tastaturet. Det er først til mølle, hvis man vil have del i pengene. Til statens HK’ere er der i alt 19,3 millioner kroner i overenskomstperioden 2018-2021.

Fonden, der er finansieret af penge fra overenskomstforhandlingerne, uddeler op til 25.000 kroner per ansøgning til individuel efteruddannelse på akademi-, diplom- og masteruddannelser. Pengene er delt op, så statens HK’ere har deres eget ’kar’ at søge fra. Og interessen for at søge penge til efteruddannelse fra denne kanal har altså været så stor i efteråret, at der nu er lukket for ansøgninger.  

Overvældende interesse for at udvikle sig

Akademikerne i staten tømte deres tilsvarende ’kar’ med uddannelseskroner på kun 6 dage. Men allerede 1. marts kommer der nye penge – til både akademikere og HK’ere.

- Den overvældende interesse vidner om, at stadigt flere HK’ere er optaget af at udvikle sig selv og deres kompetencer til både nutidens og fremtidens arbejdsmarked. Det er meget positivt, også set med fagforeningsøjne. HK Stat kører jo for tiden kampagnen I form til fremtidens job netop for at øge medlemmernes appetit på efteruddannelse, siger Jon Mortola Hansen, uddannelseskonsulent i HK Stat.

- Heldigvis åbner fonden igen for ansøgninger 1. marts. Jeg kan kun opfordre interesserede medlemmer til at afklare deres uddannelsesønsker og forberede deres ansøgning, så de er klar til at trykke ’send’ 1. marts, fortsætter Jon Mortola Hansen.

Arbejdspladsen skal også efteruddanne sig Han understreger, at de enkelte arbejdspladser også har en forpligtelse til at efteruddanne – og betale for efteruddannelse til – deres medarbejdere. Pengene i Kompetencefonden er blot et supplement til arbejdspladsernes uddannelsesbudgetter.

Man ansøger på hjemmesiden kompetenceudvikling.dk, hvor du blandt andet også kan finde en liste over de uddannelser, du kan søge om penge til at tage.

Se desuden hk.dk/stat/iform – hvor der er masser af facts om og inspiration til efteruddannelse. 

Søg op til 25.000 kroner ad gangen

Ved ansøgninger til akademi-, diplom- og masteruddannelser, der er opbygget af moduler, kan der søges om ét modul pr. ansøgning og inden for en beløbsgrænse på 25.000 kr. Der kan søges flere gange inden for et kalenderår, såfremt den årlige beløbsgrænse på 25.000 kr. ikke overstiges. Se stor guide i tekst og på video om, hvordan du søger  (Linket er udløbet pr 13/7 2022)