Kvinde ved tandlæge

Foto: Pixabay

En tandlæge i Birkerød er af byretten i Lyngby blevet dømt til at betale sin klinikassistentelev 45.000 kr. i erstatning. Eleven sygemeldte sig på grund af arbejdsmiljøproblemer små tre uger før, hendes uddannelsesaftale sluttede. Hun ønskede derfor at afkorte sin uddannelsesaftale med de få uger og troede, at tandlægen ville være enig i det. Men da hun vælger at aflevere nøgler og sine ting, valgte tandlægen at tolke det som en afbrydelse af uddannelsesaftalen. Det fortæller tandlægen imidlertid ikke eleven, som stadig tror, at tandlægen vil medvirke til at afkorte aftalen.

Men tandlægen svarer slet ikke. Senere viser det sig at tandlægen ikke udbetaler løn, og tandlægen udleverer heller ikke uddannelsesbeviset. Først 14 dage senere meddeler tandlægen, at eleven selv har ophævet ansættelsen den dag, hun afleverede nøgler og sine ting. HK Privat har kørt sagen for eleven, og her er man meget tilfreds med afgørelsen.

- Retten giver os entydigt ret i, at tandlægen ikke kunne betragte elevens ageren som en ophævelse af ansættelsesforholdet, siger advokat i HK Privat Klara Elisabeth Hoffritz. 

Tandlægen har på alle måder optrådt på en måde, som forvoldte mest mulig skade for eleven og har forhindret enhver rimelig afvikling af ansættelsesforholdet.

- Det er et stort tab for en elev ikke at få papir på sin uddannelse og at blive holdt hen i uvished for så at opdage, at man ikke er ansat og ikke modtager løn som forventet, siger advokat i HK Privat Klara Elisabeth Hoffritz, som glæder sig over dommen. Tandlægen har dog anket sagen til landsretten.