Foto Mikkel Østergaard

Flemming Vinther (t.v.) sammen med HK Statformand Rita Bundgaard. Foto: Mikkel Østergaard

15. januar fratrådte Flemming Vinther med øjeblikkelig virkning sin post som formand for soldaterfagforeningen HKKF. Hans afgang betyder, at alle statsansatte skal have en ny forhandler i spidsen ved overenskomstforhandlingerne i 2021. Hvem det bliver, er ikke afgjort. 

Samtidig skal den statslige del af Offentligt Ansattes Organisationer, OAO-S, have ny formand. Nuværende næstformand og fungerende formand i OAO-S, Rita Bundgaard fra HK Stat, er klar til at tage opgaven på sig. Flemming Vinther har siden 2007 haft stafetten som chefforhandler over for skiftende finansministre. I alt 12 år og 5 overenskomstslag er det blevet til med Vinther i forreste geled.  Før Vinthers periode var det - med undtagelse af et par år – HK Stat, der leverede topforhandler til overenskomstforhandlingerne i 90’erne og 0’erne. 

Flemming Vinther har også været formand for OAO-Stat. OAO-S forhandler fællesoverenskomst og varetager interesser for de statsansatte medlemmer af en lang række fagforeninger, blandt andre HK Stat. Rita Bundgaard siger, at hun naturligvis er klar til at påtage sig opgaven som formand for OAO-S:

- Jeg er ærgerlig og trist over Flemmings afgang. Gennem 10 år har vi haft et stærkt og tillidsfuldt samarbejde i OAO-S. Lige som vi har samarbejdet i CFU, Centralorganisationernes Fællesudvalg, både mellem og under flere runder af centrale overenskomstforhandlinger i Finansministeriet. 

- Efter Flemmings afgang som både chefforhandler og som formand for OAO-S er det vigtigt, at vi på lønmodtagerside i staten samler kræfterne og bruger vores erfaringer konstruktivt op til og under OK21. Det arbejde deltager jeg gerne i – og jeg er parat til at stå i spidsen for et frugtbart samarbejde med alle faggrupper i OAO, siger Rita Bundgaard. 

CFU, som Flemming Vinther stod i spidsen for, er en samarbejdsorganisation, der løser fælles problemer for statsansatte, herunder forhandling af overenskomster. Parterne i samarbejdet er Akademikerne, Stats- og Kommunalt Ansattes Forhandlingsfællesskab SKAF samt Offentligt Ansattes Organisationer, OAO, hvor HK Stat som nævnt er med.