Søndag den 1. december 2019 drog 39 glade HK seniorer til Holland.  For nu var tiden inde til at se på julemarked og købe nogle julegaver i Heerlen, Holland, der ligger ca. 100 km fra Køln.  
Vi fik virkelig set julemarkeder, dog lidt anderledes end dem vi plejer at se i Tyskland.  Det første vi kom til var i Valkenburg.  Her studerede vi rigtig juleting nede i nogle store grotter.  Det var virkelig helt anderledes og spændende. Bagefter fik vi rundt inde i den gamle bydel af Valkenburg, og her var der masser af forretninger, så man kunne sagtens få brugt penge.


 
Vi kom også en tur til Køln, hvor vi selvfølgelig besøgte den store domkirke, der har den største facade i verden.  Så blev det til en slentretur langs Rhinen, julemarkeder og til sidst de store gågader.
Den sidste dag besøgte vi Maastricht (Andre Reiu var ikke hjemme).  Her besøgte vi en kirke, der var lavet om til en boghandel med en lille restaurant oppe i koret.  Det var lidt underlige.  Der flot pyntet overalt.  Mange benyttede også lejligheden til at besøge domkirken i Maastricht Basilica of Saint Servatius, Det var virkelig en oplevelse.  Der blev også tid til ind i mellem at nyde et glas glühwein.  I Maastricht er man bestemt ikke i tvivl om, hvor fodgængerfelterne er.  De er virkelig godt aftegnet


                             
Nogle fik også hilst på Sct. Claus og hans medhjælper.
Alle var enige om, at det var en god tur, for slet ikke at tale om maden.  Aldrig har vi fået så godt mad.  Det var også første gang, at guiden var blevet trakteret med så mange forskellige gode retter.
Vi glæder os allerede til næste tur.