Social- og indenrigsminister kunne på grund af det politiske arbejde ikke forlade Christiansborg og var derfor med på HK Kommunals kongres via videolink.

Regeringen vil i en kommende nærhedsreform tage et opgør med den mål- og detailstyring, som præger den offentlige sektor i dag.

Det sagde social- og indenrigsminister Astrid Krag (A), da hun i dag talte til de 394 delegerede på HK Kommunals kongres på Nyborg Strand.

- Vi skal have mindre kontrol, og det unødige bureaukrati skal væk, sagde ministeren:

- Det betyder ikke, at der slet ikke skal være administration, som mange af jer jo sidder med til daglig. Jeres samvittighedsfulde arbejde er en væsentlig forudsætning for, at eksempelvis læger og lærere kan bruge deres tid på patienter og børnene, sagde Astrid Krag til de delegerede og fortsatte:

- Vi ønsker at skabe et større rum til, at I medarbejdere i højere grad kan bruge jeres faglighed og lokalt finde de bedste løsninger.

Ingen velfærd uden HK’erne

Social- og indenrigsministeren roste også de offentligt ansatte HK’ere for at være vigtige for velfærdssamfundet.

- I er ofte dem, som borgerne møder først, når de skal have hjælp eller støtte fra vores fællesskab. Hvad enten det er på sygehuset, borgerservice, eller i jobcentret. Det er en stor og vigtig indsats. Den skal vi huske at skønne på. Og værne om, sagde Astrid Krag:

- Dygtige og engagerede medarbejdere er nemlig en væsentlig forudsætning for et stærkt velfærdssamfund. Uden jer, ingen velfærd. I regeringen ønsker vi at holde hånden under velfærden og jer, der arbejder med den, sagde Astrid Krag, der også pointerede, at hun er sikker på, at HK Kommunal bliver en vigtig spiller i regeringens arbejde.

- For at sige det som det er: Vi politikere får ikke altid de bedste ideer. De rigtig gode forslag kommer ofte udefra: Fra organisationer og tillidsfolk som jer, sluttede Astrid Krag.