Salen summede af liv, da de 400 delegerede fordelt på 50 grupper skulle diskutere attraktive arbejdspladser efter en spændende paneldebat. Kompetenceudvikling, anerkendelse, fleksibilitet og god ledelse var nogle af de ord, der gik igen og igen, da de delegerede skulle nedfælde de tre vigtigste personlige parametre for at en arbejdsplads er attraktiv for lige netop dem.


For Jan Kim Korsholm, der er FTR på Varde Jobcenter var det bedste ved temaet, at han fik lov til at diskutere attraktive arbejdspladser med mange andre fagligheder. 


- Jeg synes, at det var rigtig godt. Det var sjovt at møde andre HK’ere fra f.eks. biblioteker og hospitaler og blive klogere på de udfordringer, de står med. Nogle gange var vi enige, men der var også punkter, hvor vi var uenige i, hvad der var vigtigst, forklarer han.

Jan Kim Korsholm mener selv, at kompetenceudvikling er det allervigtigste og på sit løfte skrev han, at vil ”opfordre til brug af kompetencefond og uddannelse”.

- Det er rigtig vigtigt, at mine medlemmer sørger for at være omstillingsparate og bliver ved at udvikle sig, hvis de vil beholder deres job. Derfor vil jeg i endnu højere grad motivere dem til at gøre brug af kompetencefonden, siger han.

Godt at blive opmærksom på andres udfordringer

Også Anne Sørensen, der er lægesekretær på Regionshospitalet Viborg synes, at det var spændende at bruge et par timer på at diskutere, hvordan hun selv kan være med til at gøre en arbejdsplads attraktiv.

- Det gav en god mulighed for at blive lidt opmærksom på, hvad der skal til både fra medarbejderne og arbejdsgiverne. Man kan godt blive lidt for opslugt af de udfordringer, man selv står med, så et var fint lige at blive ”rusket” lidt, fortæller hun.

På sit løfte skrev hun, at hun ville have mere fokus på personlig kompetenceudvikling.

Det samme gjorde Dorte Jørgensen, der er tillidsrepræsentant på Aalborg Universitetshospital. Også her gik hendes løfte på kompetenceudvikling. Selv er hun en af de heldige, der har fået uddannelse – derfor lød hendes løfte, at hun vil motivere sine kolleger til at uddanne sig.