Foto: Anette Kristiansen

- Jeg glæder mig til at komme rundt, men jeg er også lidt spændt, for jeg har ikke prøvet det før, siger Annette Kristensen, der til dagligt arbejder som truckfører og er tillidsrepræsentant i Harald Nyborg i Odense. 

Annette Kristiansen skal over de kommende fire måneder besøge samtlige Harald Nyborg butikker, som endnu ikke har en tillidsrepræsentant. Turen er arrangeret i samarbejdet med de lokale HK Handel-afdelinger, og formålet er at få fortalt om de mange fordele, der er ved at have en tillidsrepræsentant samt gøre reklame for hvervet.

- Jeg har både fået et fagligt og et personligt udbytte ud af at være tillidsrepræsentant, og de erfaringer vil jeg rigtig gerne dele ud af. For eksempel er der flere muligheder for at uddanne sig, og man kommer til at indgå i diverse netværk – både med tillidsrepræsentanter i Harald Nyborg-kæden, men også med tillidsrepræsentanter fra andre virksomheder. På den måde får man en ret god indsigt i, hvordan arbejdet er tilrettelagt andre steder og kan tage de erfaringer med hjem og bruge på sin egen arbejdsplads, siger hun.

Overvejer du at blive tillidsrepræsentant?

Kunne du tænke dig at blive tillidsrepræsentant eller blot vide mere om, hvad hvervet går ud på, så kontakt din lokale HK Handel-afdeling på telefon 7011 4545. Her vil en faglig medarbejder hjælpe dig videre. HK Handel sørger for at klæde dig på til hvervet gennem kurser og uddannelse. 

Her kan du læse mere om tillidsrepræsentantens opgaver. 

Anette Kristiansen er blevet frikøbt til at tage turen rundt. Hendes arbejdsgiver har oveni købet stillet en bil til rådighed, som hun kan tilbagelægge de mange kilometer i. Forud for besøgene har hun haft kontakt til arbejdsmiljørepræsentanter rundt om i butikkerne. Både for at have en kontaktperson, når hun ankommer, men også fordi man som tillidsrepræsentant kommer til at skulle arbejde tæt sammen med arbejdsmiljørepræsentanten.

- Det er vigtigt, at de tillidsvalgte er gode til at samarbejde. Det er blandt andet det man gør på netværksmøderne, hvor der både bliver drøftet arbejdsmiljø og andre udfordringer samt forslag til samarbejdsudvalget (SU) og arbejdsmiljøorganisationen (AMO), siger hun.

Annette Kristiansen har også erfaring fra SU, hvor udvalgte tillidsrepræsentanter har mulighed for at snakke om arbejdsforhold på tværs af organisationen i samarbejde med chefer. Ingen butiksmedarbejdere er repræsenteret i SU, og derfor håber hun, at hun på sin tur rundt i Danmark kan få flere butiksmedarbejdere til at interessere sig for det arbejde.

- I SU har du mulighed for at få indflydelse på vilkårene for mange ansatte på én gang på tværs af afdelinger. Jeg håber, jeg kan overbevise nogen om, hvor fedt det er, når man rykker på noget og det lykkes at få gennemført, slutter hun.

 

Klik her for at se, hvornår Annette Kristiansen lægger vejen forbi din arbejdsplads.