Fem mål står centralt i HK Kommunals arbejde de næste fire år. Det besluttede HK Kommunals kongres, da man vedtog det nye målprogram frem til 2024.

Målprogrammet sætter medlemmernes muligheder for uddannelse og kompetenceudvikling i centrum, ligesom der også er et stærkt fokus på at sikre medlemmerne gode arbejdsvilkår.

HK Kommunals mission er at være en stærk og fremsynet fagforening, der arbejder for at forbedre og udvikle vores fælles velfærd og sikrer medlemmerne attraktive løn- og ansættelsesvilkår, gode muligheder for videreuddannelse samt et godt og sundt arbejdsliv gennem hele livet, hedder det i målprogrammet.

Tillidsvalgte i fokus

Der lægges stor vægt på at styrke tillidsrepræsentanternes og arbejdsmiljørepræsentanternes indflydelse, ligesom der er fokus på et stærkere HK ved at organisere og fastholde flere medlemmer.

HK Kommunals næstformand Mads Samsing kalder målprogrammet for både ansvarligt og fremsynet.

- Jeg synes, det er et visionært målprogram, der i den grad har fokus på medlemmernes uddannelse, kompetenceudvikling og arbejdsvilkår. Målprogrammet sætter nogle vigtige milepæle for det fremtidige arbejde og sikrer, at vi hele tiden er et skridt foran, så medlemmerne kan stå klar til at besætte morgendagens jobs. Samtidig cementerer målprogrammet også vores vigtige rolle i forhold til at skabe gode vilkår og et godt arbejdsmiljø. Og så er jeg selvfølgelig stolt over, at vi som ansvarlig fagforening har fået indarbejdet FN’s verdensmål, siger Mads Samsing.

De fem mål:

  1. Vi vil udvikle HK’ernes fag, uddannelser og kompetencer
  2. Vi vil forbedre medlemmernes arbejdsvilkår – løn, lokalløn, arbejdsmiljø, pension m.v.
  3. Vi vil skabe et stærkere HK ved at organisere og fastholder flere medlemmer
  4. Vi vil styrke tillidsrepræsentanternes og arbejdsmiljørepræsentanternes muligheder på arbejdspladserne og søge indflydelse lokalt og centralt.
  5. Vi vil sikre, at fremtidens HK Kommunal matcher både fremtidens arbejdsmarked og fremtidens HK'ere.