Formand for HK Østjylland Jesper Thorup er i gang med efteruddannelse

Beslutningen om efteruddannelse krævede en del overvejelser

Har jeg virkelig tid til det? Og tid til at gøre det ordentligt? For Jesper Thorup handlede betænkelighederne forud for beslutningen om efteruddannelse primært om tid. Men han traf alligevel beslutningen om at begynde på Diplomfag i ledelse.

- Jamen jeg skal jo også holde mig aktuel på arbejdsmarkedet. Jeg er uddannet civiløkonom tilbage i 1990, og jeg har taget en del kurser siden inden for mit faglige område, men derfor synes jeg alligevel, at det var på tide med fornyet viden og kompetencer, som en formel uddannelse giver. Jeg har en travl hverdag, men nu hvor jeg har truffet beslutningen, handler det om også at prioritere lektierne, fortæller Jesper Thorup.

Prøv det, og kan du li’ det, så fortsæt – ellers find noget andet

- Nu tager jeg det første fag, og så ser jeg, om jeg har tid og lyst til at fortsætte. Jeg kan godt forstå de medlemmer, der synes, at det kan være svært på forhånd at lægge sig fast på at ville tage en hel efteruddannelse og skulle bruge fritiden på det de næste tre år, eller hvor længe uddannelsen ender med at tage. Derfor synes jeg også, at det er fint at tage lidt ad gangen, for det skal jo kunne passe ind i en hverdag med job og familie. Så prøv det, og kan du li’ det, så fortsæt og ellers find noget andet, lyder opfordringen fra Jesper Thorup, der glæder sig til igen at skulle møde de andre studerede.

Spændende at møde de andre studerende

Når man som Jesper Thorup vælger en uddannelse i ledelse, vil der naturligt nok være studerende fra alle slags brancher, og det er et stort plus, mener han.

- Der er folk fra alle mulige brancher, og alligevel har vi de samme udfordringer. Men vi har forskellige ting i rygsækken og arbejder i forskellige miljøer, og det er nogle utroligt spændende samtaler, vi har. Det er godt at få nogle nye perspektiver på tingene, siger Jesper Thorup.

Alle uden eller med en 5-7 år gammel uddannelse bør overveje ny viden

- I HK Østjylland er vi meget optagede af, at vores medlemmer står stærkest muligt rustet til fremtidens arbejdsmarked, og for at være på forkant, anbefaler vi alle at suge ny viden til sig. Simpelthen at tage alle de kompetencegivende fag eller uddannelser, de kan komme i nærheden af, og vi håber også at se medlemmerne til de arrangementer, vi holder omkring fremtiden for vores jobs. For ved du måske, hvor dit job er henne om fem år, spørger Jesper Thorup og fortsætter:

- Selv om du ligesom jeg er kommet nogle år bagud med uddannelse, er det jo ingen undskyldning for at blive ved med at være bagud. Og når du er kommet i gang, vil du helt sikkert synes, at det er givende at blive opgraderet.

Vidste du, at du har mulighed for at få tilskud til efteruddannelse?

Igennem både Omstillingsfonden og Kompetencefondene har du mulighed få et tilskud på op til 25.000 kr. til efteruddannelse, hvis du passer ind i målgrupperne. Det vil vi rigtig gerne hjælpe dig med at undersøge.