Modelfoto: Colourbox

Mennesker med et udtalt optimistisk livssyn er tidligere i undersøgelser blevet tildelt en stor sandsynlighed for sundhedsmæssige fordele. Altså frem for de mere sortseende typer.

Nu er der mere godt nyt for de livsglade og positive mennesker, viser et nyt studie fra Boston University School of Medicine. Selv om der er mange forbehold i undersøgelsen, så konkluderer den fx, at optimister har en noget bedre chance end pessimisterne for at blive 85 år gamle.

Forskerne bag studiet, som er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Proceedings of the National Academy of Sciences, analyserede data fra to andre langvarige forskningsprojekter. De studier brugte man så – under skyldig hensyntagen til faktorer som træning, diæt, rygning og alkoholindtag – til at undersøge, hvordan optimisme påvirker levetiden. 

- Resultaterne antyder, at såvel som at tilskynde folk til at spise en afbalanceret diæt og motionere regelmæssigt bør vi også fremme psykologisk velvære. Et optimistisk udgangspunkt ser ud til at være en vigtig del af en sund livsstil, siger lektor i sundhedspsykologi ved University of London Catherine Hurt til The Guardian.