Læsø og Odsherred Kommuner har som de eneste to kommuner valgt at trodse KL’s Facebook-anbefalinger om at lukke for indbakke-funktionen på Facebook,skriver Dknyt.
Odsherred Kommune forklarer til Sjællandske, at de vil fortsætte med at have en indbakke, som borgere kan skrive til. Sekretariatschef Thure Jørgensen vurderer nemlig ikke, at der er noget problem med en indbakke, eller at borgere bruger den til henvendelser med personfølsomt indhold.
- Det er en del af at bruge Facebook - helt generelt, og næppe en overraskelse for nogen, at Facebook indsamler oplysninger, siger han til Sjællandske.

 

Utroligt at de ikke bare lukker indbakken

 

KL anbefalede i september sidste år alle kommuner at lukke for funktionen, da kommunerne risikerer ikke at overholde kravet om en gyldig databehandleraftale, hvis de har åbne indbakker, hvortil borgerne frit kan sende persondata.
Dataetisk rådgiver Pernille Tranberg pointerer overfor Dknyt, at det er et problem, at kommuner bruger funktionen, når de ikke har en gyldig databehandleraftale. KL er lige nu i gang med en dialog og afventer en drøftelse fra Datatilsynet og Justitsministeriet.
- Det er utroligt, at kommunerne ikke lytter til KL i forhold til at lukke for indbakke- og beskedfunktionen, så borgerne ikke kan skrive til kommunen via Facebook. Det er jo helt indlysende, at man ikke skal have, og det må man heller ikke. Det skal de selvfølgelig få orden på med det samme, siger Pernille Tranberg til Dknyt.