Bliv tillidsrepræsentant

- Vi kender det sikkert alle sammen. Når der er ting på arbejdspladsen, der ikke fungerer, giver det ofte sniksnak i krogene. Uanset om det er ledelsen, der ikke opfører sig ordentligt, eller der er gnidninger mellem grupper af kolleger, kan sladder og snak være en ond spiral, der er med til at gøre stemningen endnu værre, fortæller Helle Friis, der er formand for HK Handel Sjælland.

Helle fortæller, at en af opgaverne for en tillidsrepræsentant er at handle på problemerne, inden de vokser sig store.

Mange af de tillidsrepræsentanter, jeg kender, er af den type, der siger ’ikke så meget brok – mere action!’ De har ofte en evne til at fornemme, at noget ikke er OK, og så handler de. De ved også, at dialog er vejen frem. Gode løsninger skabes via dialog – uanset om det er kollegerne eller ledelsen, man skal tale med, siger Helle.

HK klæder dig på til opgaven

Som tillidsrepræsentant er du talsmand eller -kvinde for kollegerne på arbejdspladsen. Det er et hverv, der både giver dig indflydelse på arbejdspladsen og styrker dine kompetencer. Det kræver gode samarbejdsevner, viden om regler og rettigheder, empati og meget andet. Men vi klæder dig godt på gennem uddannelse.

- Som tillidsrepræsentant i HK Handel Sjælland skal man på Den organiserende grunduddannelse. Man bliver klædt på med faglig viden, får værktøjer til forskellige situationer og ikke mindst et uundværligt netværk. Tillidsrepræsentanten har som mange andre også behov for sparring, råd og vejledning for at kunne gøre sit bedste for kollegaerne og arbejdspladsen. Jeg ser det som en uddannelse, der kan gøre en forskel for både din og dine kollegers fremtid, fortæller Helle.

Seje tillidsrepræsentanter

- Vi er så privilegerede i HK Handel Sjælland, at vi har 40 tillidsrepræsentanter.
40 medarbejdere på 40 arbejdspladser, der går den der ekstra mil for deres kolleger. Stor tak til jer alle – klap på skulderen. I er virkelig seje og gør en kæmpe forskel, siger Helle.

Vil du høre om, hvordan man bliver tillidsrepræsentant eller have hjælp til at få valgt en på din arbejdsplads? Kontakt Helle Friis på helle.friis@hk.dk.

Læs mere om tillidsrepræsentantens rolle og opgaver her på HK.DK