Stress er blevet en folkesygdom, og nu peger en ny undersøgelse foretaget for HK af Epinion på et stort problem. Undersøgelsen viser nemlig, at hver tredje HK’er i Sydjylland, som er gået til sin leder med bekymring om stress, ikke oplever, at der bliver gjort noget ved problemerne.

- Når en medarbejder vælger at gå til sin leder, fordi hun føler sig presset på jobbet, gør hun det helt rigtige. Hun giver lederen mulighed for at sætte ind, så stress i mange tilfælde kan tages i opløbet, hvilket klart er den optimale situation for begge parter. At over en tredjedel af lederne ifølge vores undersøgelse ikke griber den mulighed, er mig helt uforståeligt. Og ikke mindst, er det alt for dårligt, siger Ole Kjær, der er formand for HK Sydjylland.

Et bæredygtigt arbejdsliv er et afgørende mål for HK, der ser stress som én af de mest omfattende arbejdsmiljø- og sundhedsudfordringer på arbejdsmarkedet i dag. Bl.a. derfor er der i organisationen et politisk ønske om en national handlingsplan mod stress.

- Stress kan opstå på mange områder af livet og er især udbredt som følge af pres på arbejdspladsen. Derfor anbefaler vi også virksomheder at udarbejde en decideret stresspolitik, og at lederne bliver uddannet i at skabe et godt psykisk arbejdsmiljø. Forebyggelse er vigtig, ligesom der også skal være en klar og grundig plan for, hvad der skal ske, når en medarbejder får stress, siger Ole Kjær.

Når skaden er sket, er det ifølge Ole Kjær helt afgørende, at man lægger en plan, der stille og roligt hjælper medarbejderen tilbage til arbejdsmarkedet.