Jobcentret i Fredericia risikerer at komme under skærpet tilsyn af Beskæftigelsesministeriet, viser nye tal fra Star. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Det skyldes antallet af rettidige samtaler og virksomhedsrettede tilbud, viser tallene.

Kommunens egen analyseenhed, pegede dog på det samme sidste år, og derfor er man allerede i gang med at ændre indsatsen.

- Vores strategi er at erkende vores udfordringer, lægge en plan og komme i arbejdstøjet. Det er der, vi er nu, og vores medarbejdere arbejder rigtig hårdt på at få alt det nye til at lykkes. Jeg er sikker på, at vi vil være helt fri af bunden, når reglerne om skærpet tilsyn træder i kraft næste år, siger Peder Tind (V), formand for Social – og Beskæftigelsesudvalget.

Slipper for skærpet tilsyn

De nye regler træder først i kraft 1. januar, og derfor slipper Fredericia for skærpet tilsyn i første omgang. Men hvis reglerne trådte i kraft i dag, vankede der skærpet tilsyn.
Sidste år kom analyseenheden med 80 anbefalinger til, hvordan man undgår tilsynet, og der er i gang med at blive realiseret.

- Samtaler og en virksomhedsrettet indsats er to vigtige greb i den forandring, vi er ved at gennemføre. Det vigtigste for os er, at vores borgere og virksomhed kan mærke, at vi er på vej i den rigtige retning, siger Søren Larsen (S), næstformand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.