Hospital

I håb om at mindske smitten af Coronavirus har Sundhedsstyrelsen nu sendt et krav ud om at ansatte, der arbejder med syge, ældre eller svækkede borgere skal blive hjemme i 14 dage, hvis de har rejst i et af Corona-risikoområderne som Kina, Norditalien, Iran eller dele ad Sydkorea.

- Det, vi beder dem om, er at blive hjemme, så de ikke er i kontakt med svage og ældre. Så det er ikke decideret hjemmekarantæne, sagde direktør for Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm på et pressemøde i Sundheds- og Ældreministeriet ifølge Ritzau.

 

Kontakt din arbejdsgiver

De foreløbige opgørelser viser, at ældre og borgere med kronisk sygdom med fx hjerte-karsygdom, sukkersyge, kroniske lunge- eller luftvejssygdomme eller kræftsygdom kan have en risiko for at blive mere syge ved smitte med ny coronavirus.

Det nye krav fra Sundhedsstyrelsen træder i kraft med det samme og vil gælde indtil 14. dage efter, at man er udrejst fra et af de særlige risikoområder, hvor der er betydende smittespredning med COVID-19. Det skal gælde både for de medarbejdere, der allerede er indrejst i Danmark inden for de sidste 2 uger, og for dem, der er på vej hjem.

Juridisk konsulent i HK Kommunal, Henrik Gammelholm, anbefaler, at du skynder dig at tage kontakt til din chef, når du kommer hjem fra ferie.

- Hvis du har rejst i et af de pågældende lande, skal du tage kontakt til dit arbejdssted, så snart du er hjemme og fortælle, at du er omfattet af Sundhedsstyrelsens krav. Så det kan blive afklaret hvad sundhedsstyrelsens anbefalinger og krav betyder for dig, forklarer han. 

 

 

HK har her lavet en oversigt over dine rettigheder, hvis du vurderer, at du er omfattet af Sundhedsstyrelsens krav.