Egentlig skulle den give et lille plus på 0,02 procent, men reguleringsordningen endte med at koste over en tredjedel af den lønstigning, der ved OK18 blev aftalt til 1. april 2020. Helt præcist et minus på 0,56 procent.

Reguleringen skal sikre, at de statsansattes lønninger udvikler sig parallelt med de privatansattes. Og når de privatansatte stiger mindre end forventet, skærer ordningen toppen af aftalte stigninger til statens folk. Det er sket mange gange de senere år. Senest i april 2019.

I år betyder reguleringen, at en aftalt stigning på 1,46 procent bliver til en stigning på 0,84 procent pr 1. april til alle statsansatte. Stigningen gælder både basislønninger og tillæg.

Periodens sidste stigning venter

Næste og sidste lønstigning i denne overenskomstperiode er aftalt til februar 2021. Den er på 0,68 procent plus en forventet regulering på 0,10 procent.

Læs også: Løn og købekraft går op

Så kan man jo bare håbe på, at de netop aftalte lønstigninger på det private arbejdsmarked er er så store, at de kan være med til at trække statens ansatte yderligere op, når reguleringens regnebræt skal gøres op.

For talnørder

Den procentvise stigning i løn og pension fra 1. oktober 2019 til 1. april 2020 er helt præcist 0,8436 procent. Når stigningen ikke er 0,90 procent (nemlig 1,46 minus reguleringen på 0,56 procent) skyldes det, at den aftalte lønstigning beregnes med udgangspunkt i lønniveauet inden OK-periodens start (31. marts 2018), mens korrektionen for den negative udmøntning beregnes pr. 1. april 2020.  

Se hvad stigningen 1. april gør ved din løn