leder

Modelfoto: Mostphotos

Det står efterhånden klart, at et godt og sundt psykisk arbejdsmiljø er vitalt for trivsel, effektivitet og samarbejde på arbejdspladsen. Men der er fortsat alt for mange medarbejdere, som oplever at blive ramt af stress.

Der er mange årsager til, at et ganske almindeligt arbejde gør folk pressede og i sidste ende syge. Lederne står med en helt afgørende rolle i den forbindelse. Og mange medarbejdere anfører da også i undersøgelser, at uklare krav, dårlig organisering samt usynlig ledelse er med til at forværre det psykiske arbejdsmiljø.

Læs også: Arbejdsmiljø er det, der er under overfladen

Derfor blev der for statens ledere i slutningen af 2019 søsat en ny frivillig lederuddannelse i håndteringen af det psykiske arbejdsmiljø. Kurset var en del af aftalen mellem parterne ved OK18, da der er enighed om, at både medarbejdere, arbejdspladsen og arbejdsgivere har meget at vinde på et ordentligt psykisk arbejdsmiljø.

De første kurser blev hurtigt fyldt op, og nu er der åbnet for tilmelding til hold 4, som har det første modul 10. september i år og kører over 3 kursusdage, mens der er netværksmøder mellem kursusdagene.

Konkrete værktøjer og netværk

Underviserne er anerkendte eksperter i ledelse og psykisk arbejdsmiljø – og undervisningen vil give deltagerne en praksisnær og forskningsbaseret viden, mens netværksdannelse også er et klart sigte med uddannelsen.

- Få viden og kompetencer til, hvordan du som leder i staten bliver i stand til at fremme et godt psykisk arbejdsmiljø i din afdeling eller dit team. Uddannelsen vil tage afsæt i din egen hverdag som leder og give dig konkrete redskaber til, hvordan du i praksis kan være med til at forebygge og håndtere det psykiske arbejdsmiljø på arbejdspladsen, lyder beskrivelsen af uddannelsen fra udbyderne, som er Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, Offentligt Ansattes Organisationer, Akademikerne, CO10 og LC.

Om kort tid bliver også datoerne for et eventuelt hold 5 på lederuddannelsen offentliggjort.

Følg med og læs mere på uddannelsens hjemmeside: www.flipa.dk

SE MERE OM UDDANNELSEN HER: 

Lederuddannelse hold 4 i København 

  • Modul 1: 10. september klokken 8.30-16.00.
  • Netværksmøde 1: Dag 1 er 8. oktober klokken 9.00-12.00 og 12.30-15.30, mens dag 2 er 9. oktober klokken 9.00-12.00.
  • Modul 2: 28. oktober klokken 8.30-16.00.
  • Netværksmøde 2: Dag 1 er 24. november klokken 9.00-12.00 og 12.30-15.30, mens dag 2 er 25. november klokken 9.00-12.00.
  • Modul 3: 9. december klokken 8.30-16.00.
 
Pris: 7.000 kroner.
Find link til tilmelding på www.flipa.dk.