Udmeldingen er, at offentligt ansatte sendes hjem med løn fra fredag, bortset fra de, der varetager kritiske funktioner. Har man en kritisk funktion, skal man fortsat gå på arbejde.

Det betyder kort fortalt, at det er din arbejdsgiver i kommunen eller regionen, der beslutter, om din funktion er kritisk. Det er dermed også din arbejdsgiver, der beslutter, om du skal fortsætte med at møde op på arbejdspladsen, om du skal arbejde hjemmefra eller du skal være hjemme uden opgaver. Du har pligt til at arbejde hjemmefra, hvis din arbejdsgiver beder dig om det. Og du har også pligt til at møde op på arbejdspladsen, hvis det er det, din arbejdsgiver beder dig om.

Formanden for HK Kommunal opfordrer alle til at tage ansvar for, at Danmark kommer bedst muligt gennem den kommende tid.

- Situationen er meget alvorlig, og ingen af os har nogensinde prøvet det her før. Der vil være en del spørgsmål fra jer, som vi ikke lige kan besvare på stående fod, men vores faglige konsulenter arbejder på højtryk med at undersøge de situationer, der opstår. I HK Kommunal følger vi selvfølgelig alle anvisninger fra myndighederne og har skruet helt ned og aflyst alle kurser, konferencer og undervisning i den kommende tid. Jeg ved, det kan blive en vanskelig tid for mange af jer. Uanset om I skal på arbejde eller være hjemme. Mit håb er, at I alle kommer godt gennem de forestående uger. Pas godt på hinanden, siger HK Kommunals formand Lene Roed.

Har du spørgsmål til HK Kommunal, kan du følge med på Facebook. Her vil vi opdatere med svar på de mest stillede spørgsmål, ligesom du kan finde svar på de mest stillede spørgsmål når det gælder HK-ansatte i kommuner og regioner her