ven

TR-fonden, som blev aftalt ved OK18, skal gennem kurser og aktiviteter ruste tillidsrepræsentanterne til opgaven med at inspirere deres kolleger til efteruddannelse. Modelfoto: Mostphotos.

Der er mange måder, man som HK'er kan udvikle sig og gøre sig klar til fremtiden på. Mangler du en at sparre med, en der kan lytte og måske hjælpe dig med at få overblik over relevante kurser og efteruddannelser? Så prøv at spørge din tillidsrepræsentant.

Læs også: Nyvalgte Pia: Det er fedt at være TR

En ny opgave, din HK-repræsentant på arbejdspladsen er i gang med at blive klædt på til, er nemlig at sparre, inspirere og nogle gange puffe kærligt til sine kolleger i retning af at tilegne sig nye kompetencer til fremtidens arbejdsmarked.

- Vi vil have de enkelte medlemmer til at overveje, hvordan de kan gå stærkere ind i fremtiden ved at efteruddanne sig. Og vi vil vise, at der er mange måder at udvikle sig og ruste sig til fremtiden på, og at man godt kan gøre det, selvom man ikke skifter job, siger HK Stats formand Rita Bundgaard.

Fond til kurser og aktiviteter aftalt ved OK18

Tillidsrepræsentanternes nye rolle er en følge af OK18, hvor HK Stat og Medarbejder- og Kompetencestyrelsen aftalte at afsætte godt 5 millioner kroner til en fond, der skal bruges til at uddanne tillidsrepræsentanterne i at være uddannelsesinspiratorer for deres HK-kolleger.

Om baggrunden for, at HK Stat over en bred front sætter ind for at få medlemmerne til at overveje deres udviklingsmuligheder, forklarer Rita Bundgaard:

- HK'ernes faglighed spiller en stor rolle i professionel administration, laboratorie- og it-funktioner. Men job og funktioner bliver påvirket af digitalisering, politiske reformer og ændringer af uddannelsessystemet. Nogle job vil ændre sig, nogle helt forsvinde, ligesom der vil opstå nye typer af job.

Det er HK Stat, der står for at arrangere kurser og aktiviteter i regi af TR-fonden, og de første kurser er i gang med at blive afviklet landet over under overskriften 'Motivér dine kolleger til ny læring'.

Flere kurser for tillidsrepræsentanterne er i støbeskeen frem til foråret 2021. De næste vil handle om at sætte kompetenceudvikling på dagsordenen i SU og om at kommunikere digitalt med medlemmer, som arbejder fysisk langt væk fra tillidsrepræsentanten.

Derudover kan du som medlem se frem til forskellige aktiviteter på arbejdsplads, som vil handle om kompetenceudvikling, og hvor også din lokale HK-afdeling vil være involveret.