Kate Ziegler

I disse dage og uger er arbejdspladser lukket ned eller kører på lavt blus. Mange arbejder hjemme, og de fleste går kun ud for at trække frisk luft eller motionere. Eller købe ind, for mad skal vi alle have.

 

Derfor er det nødvendigt, at vi alle tænker over, at det ikke er alle, der kan arbejde hjemme. Ud over sundheds- og plejepersonale er det også de butiksansatte. I særdeleshed dem, som er ansat i dagligvarebutikkerne, men også nogle udvalgsvarebutikker holder stadig åbent.

 

Mange følger regler, men det halter nogle steder

 

”I HK Handel Nordjylland er vi meget optaget af medlemmernes sikkerhed, og derfor opfordrer vi alle virksomheder til så hurtigt som muligt at iværksætte regeringens nye retningslinjer, som gælder fra i dag, onsdag den 18. marts.” Det siger formand Kate Ziegler, HK Handel Nordjylland. ”Det kan vi også se, at mange gør, men der er enkelte steder, det stadig halter”, tilføjer hun.

 

Alle har en interesse i, at kunder og medarbejdere ikke smitter hinanden.

 

”I storcentre vil det i den nærmeste tid kun være dagligvarebutikker og apoteker som holder åbent, derfor vil koncentrationen af kunder naturligvis være der. Derfor er det ekstra vigtigt, at alle respekterer rådene om afstand og hygiejne”, siger Kate Ziegler.

 

Og hvad er så god afstand?

 

På dr.dk svarer Søren Riis Paludan, professor i virologi og immunologi ved Aarhus Universitet, spørgeren Kasper.

 

Kasper spørger: Har jeg større risiko, hvis jeg sidder som kassemedarbejder?

Professoren svarer: Ja, man må her sige, at du gennem din eksponering til mange mennesker er i risiko for at blive smittet. Hvis der kan holdes en afstand på 2 m, reduceres denne risiko betydeligt.

 

Ekstra beskyttelse i form af plastikskærme

 

HK Handel Nordjylland mener derfor, at medarbejderne skal have adgang til at vaske eller spritte hænder ofte, da de ved kasserne og på hylderne rører ved mange varer, som kunderne har rørt ved. Ved kasserne kan der etableres gennemsigtige glas-/plastikskærme, som beskytter medarbejderne mod smitte fra kunderne. ”Det har vi set flere eksempler på, og det er en rigtig god idé”, understreger formand Kate Ziegler, HK Handel Nordjylland.

 

Under alle omstændigheder skal de almene sundhedsråd overholdes, både af kunder og medarbejdere.

 

Kate Ziegler: ”Fra HK Handel Nordjylland skal lyde en stor ros til alle de butiksansatte, som knokler i denne tid for at sikre, at vi kan få dagligvarer og andre fornødenheder. I er også hverdagens helte. Tak for det.”