Den kritiske situation på grund af coronaudbruddet har selvsagt også påvirket de i gangværende overenskomstforhandlinger, men efter et langt tilløb, så er parterne i dag nået i mål med et overenskomstforlig for ansatte på de danske dagblade. Og det er på alle måder i sidste øjeblik:

- Det har været en forhandling, der har trukket ud, men vi er endt med et fornuftigt forlig, som vi kan være tilfredse med i en situation, hvor både de danske medier og medarbejderne presses af coronavirusen og de tiltag og konsekvenser, som følger. Samtidig er det vigtigere end nogensinde, at vi sikrer ordentlige løn- og arbejdsvilkår. At vi viser såvel evnen som styrken til at kunne indgå aftaler, siger formand for HK Privat Simon Tøgern.

Det var sidste udkald for aftalen, men nu kan medarbejdere på dagbladene se frem til en fritvalgskonto, der stiger fra 4 til 7 % med en større fleksibilitet for fx småbørnsfamilier og seniorer, 3 ugers ekstra forældreorlov med fuld løn, pension til alle elever og stærke uddannelsestiltag.

- En fritvalgskonto på 7 % er en forbedring, der med sikkerhed vil kunne mærkes for den enkelte medarbejder og uddannelse står også helt centralt i forliget – ikke mindst i en tid, som den vi går ind i lige nu, hvor flere vil opleve større usikkerhed i ansættelsen. Og der er det et markant og vigtigt resultat, at vi får forhøjet tilskuddet til kompetencefonden fra 520 kr. til 795 kr., samtidig med at der vil være mulighed for op til 5 ugers efteruddannelse ved opsigelse, konkluderer Simon Tøgern.

Aftalerne mellem HK Privat og Danske Mediers Arbejdsgiverforening læner sig op ad industriforliget, der blev indgået d. 9. februar.
Funktionæroverenskomsten med DMA er en ud af i alt 23 landsoverenskomster, som HK Privat forhandler i 2020.