Der er ryddet op i stuen og gjort noget ud af tøjet. Pia Gervig Nielsen sidder hjemme hos sig selv og skal til jobsamtale. Foran hende ligger telefonen, nogle notater og ved siden af står computeren, hvis der skulle blive brug for at slå noget op. Telefonen ringer med den velkendte FaceTime-lyd, og nu starter jobsamtalen.

 

Pia Gervig Nielsen

Pia Gervig Nielsen sidder hjemme hos sig selv og skal til jobsamtale

 

Jagten på ønskejobbet

Pia Gervig Nielsen er uddannet kontorassistent og sosu-assistent og har kun været ledig i to måneder. Hun søger all-round kontorjobs, men også jobs som lægesekretær, hvor hun kan bruge sin sundhedsfaglige baggrund. Dette job har begge aspekter, og er dermed et ønskejob. For at komme i betragtning til jobbet, skulle Pia sende en ansøgning, et CV og en videohilsen på et minut.

- Det var lidt specielt at skulle optage mig selv på video og fortælle om, hvorfor de skulle vælge mig. Jeg har godt set, at HK har kurser i det, men jeg havde ikke været på et, så jeg optog mig selv et par gange og valgte den bedste, siger Pia.

 

Hjemme-samtalen varer en time

I den anden ende af FaceTime-samtalen er en rekrutteringskonsulent, der er begejstret for Pias ansøgning og videohilsen. De får en rigtig god og positiv samtale, der varer en times tid.

- Jeg har sørget for at se præsentabel ud og for, at baggrunden var okay. Jeg har også nogle notater foran mig og min pc med virksomhedens hjemmeside. Man behøver ikke stirre på personen hele tiden, selv om man FaceTimer, for det ville man jo heller ikke gøre, hvis man sad over for hinanden. Man kan godt sidde med en kop kaffe eller noget vand og tage et par kunstpauser, fortæller Pia.

 

Du er gået videre, men lav lige en 20-5-liste

Efter samtalen vender rekrutteringskonsulenten tilbage og inviterer Pia til en fysisk samtale ude hos virksomheden, og inden samtalen skal Pia udfylde en 20-5-liste, som konsulenten kalder det. 20 gode ting og 5, hvor Pia har et udviklingspotentiale. På det tidspunkt lyder myndighedernes anbefalinger på en afstand af en meter eller halvanden mellem mennesker.

 

Pia Gervig Nielsen

 

Det ikke at give hånd kan vendes til noget positivt

Mødelokalet er stort, og der er både god plads mellem stolene og håndsprit på bordet.

- Det er meget underligt at hilse på nogen uden at give hånd. Men vi italesætter det og griner lidt af, at det er underligt, og på den måde bliver det faktisk en rigtig god icebreaker, så det ikke bliver akavet, siger Pia.

Samtalen går lige så godt som den første, og da rekrutteringskonsulenten efterfølgende siger, at nu kan Pia sove på det og melde tilbage, om hun fortsat er interesseret. Det behøver Pia overhovedet ikke sove på.

 

Du er gået videre igen

Senere ringer konsulenten og inviterer hende til den sidste samtale. Nu har myndighederne skærpet kravene til, hvor tæt vi må omgås, så samtalen skal finde sted hos rekrutteringsfirmaet, hvor der er bedre plads.

- Tre kvarter inden jeg skal møde op, bliver jeg ringet op med instrukser om, hvor jeg kan parkere, så jeg slipper for at skulle igennem receptionen og møde en masse mennesker på min vej. Jeg kører ned i den underjordiske parkeringskælder og kommer ind ad en bagindgang op til tomme gange og et rigtig stort mødelokale. Her er endnu længere mellem stolene og stadig også sprit tilgængelig. Døren står endda åben ind til mødelokalet, og der er ikke et øje på gangen, fortæller Pia.

Også denne samtale går virkelig godt, og nu går Pia og venter på svar. Uanset udfaldet er hun blevet en erfaring rigere i digital jobsøgning.

 

Det jo også bare er et menneske i din anden ende

- Det er slet ikke så farligt. Det er anderledes ja, men det er utroligt trygt, fordi du sidder i dit eget hjem. De fleste har forståelse for, at der er børn eller dyr, der kan komme ind under samtalen. Så må man bare gribe bolden og sige, ja det var lige min søn, der tabte i Fortnite – eller ja, det var så lige min mand, der kom ud fra badet. Ej, det sidste skal man nok prøve at undgå, men ellers bare tage det stille og roligt og tale sammen menneske til menneske, slutter Pia Gervig Nielsen.

Har du brug for hjælp til din jobsøgning i denne tid, så er du meget velkommen til at kontakte os.