Det skriver Ingeniøren i en NYHED søndag den 22/3 2020.

 

Hos Eurofins Danmark melder man sig klar til at køre tests. En række andre laborantarbejdspladser (bl.a. Novo Nordisk og Lundbeck) har samme budskab, såfremt myndighederne beder om det, kan man læse i denne ARTIKEL hos Ingeniøren.

 

Laboranterne er klar

Hos Dansk Laborant-Forening/HK er formanden, Susanne Bahne Hansen, sikker på, at laboranterne kan træde til.

- Vi står i en ekstraordinær situation, hvor ekstraordinære løsninger kan blive nødvendig. Såfremt ens arbejdsgiver af myndighederne bliver bedt om at træde til med analyseudstyr og laboratorieteknisk ekspertise, er jeg sikker på, at laboranterne er klar til opgaven, udtaler Susanne Bahne Hansen.

Før arbejdspladserne kan nå dertil, skal analysemetoderne naturligvis valideres i laboratorierne.

- Det er ingen snuptagsløsning at udvide testkapaciteten, men bestemt muligt. Det kræver dog, at alt er valideret – og ikke mindst styr på sikkerheden i håndtering af prøverne – før der trykkes på startknappen, fastslår Susanne Bahne Hansen.