Kirsten Estrup Madsen

Coronakrisen er over os, og den minder ikke om noget andet, som gamle eller unge har oplevet før.

Jeg tror, at når vi engang er igennem den, så er verden en anden. Vi vil i fremtiden omtale tiden før og efter corona-pandemien.

 

Alvoren og dybden i dette er efterhånden gået op for os alle. Alle enkeltpersoner og alle brancher er berørt i større eller mindre grad.

 

Hjemme skal vi vænne os til, at arbejdspladsen er i huset eller lejligheden. Og hvordan får vi lige dagligdagen til at hænge sammen, når børnene også er hjemme og naturligt nok gør opmærksom på sig selv? Vi har heller ingen kolleger lige ved hånden, som vi naturligt kan sparre med. Al sparring skal opsøges og foregår over telefon, Skype etc.

 

Økonomisk usikkerhed

 

Den økonomiske usikkerhed lurer også i mange hjem. Kan jeg beholde mit job, når alt dette er overstået? Selv om vi kun er få uger inde i coronakrisen, så er mange lønmodtagere sendt hjem på arbejdsfordeling eller direkte opsagt uanset regeringens mange hjælpepakker.

 

En del forretninger holder dog stadig åbent, især dagligvarebutikker og apoteker, men også andre typer store butikker. Trods håndsprit og afstandsstreger lurer usikkerheden hos os som kunder, om vi nu udsætter os selv og de ansatte for smitte ved at komme der? Eller om personalet smitter os og hinanden?

 

Det bedste, vi kan gøre, er at vise hensyn, følge reglerne, blandt andet 2 meters afstand til de andre i butikkerne. Det er også en god ide at købe mange forskellige varer ind til flere dage, så du slipper for at skulle handle ofte. Det nedsætter alt sammen smittefaren.

 

Urafstemning om overenskomsterne går i gang

 

Coronasituationen var naturligvis årsagen til, at jeg måtte tage den eneste mulige beslutning: Nemlig at udsætte HK Privat Nordjyllands generalforsamling den 10. marts. Jeg håbede til det sidste, at vi kunne gennemføre. Men, som vi alle har erfaret med corona, så udvikler situationen sig meget hurtigt og er komplet ude af vores hænder.

 

Vi skal naturligvis afholde generalforsamlingen, så snart det bliver muligt. Straks myndighederne oplyser, at det ikke længere er risikabelt at samles, vil jeg udsende en ny indkaldelse. Indbydelsen kommer direkte til tillidsvalgte, i nyhedsbrevet, under nyheder på HK Nordjylland og ikke mindst som opslag på Facebook.

 

Som jeg skrev i starten, vil der også være en verden efter corona. Vi er nu i gang med urafstemningen om overenskomsterne. Det er vigtigt, at alle stemmer, så vi får så høj en stemmeprocent som overhovedet muligt. Det giver indflydelse både nu men også efter, at overenskomsterne er endeligt vedtaget. Medlemmerne af HK Privat Nordjylland interesserer sig for deres arbejdsliv, og en høj stemmeprocent signalerer netop dét.