- Det vil da være dejligt, hvis jeg fx kan hjælpe til i ældreplejen, eller hvis der er behov for mig andre steder i sundhedsvæsenet.

Sådan lyder det fra Anja Worsøe Christensen, 44 år og til daglig administrativ medarbejder på ældreområdet i Hjørring Kommune, hvor hun skiftevis sidder centralt i en samlet administration og ude decentralt på institutionerne for at ordne opgaver om løn, økonomi og meget mere.

Læs også: Fælles erklæring med KL og Forhandlingsfællesskabet

At det ikke ligger Anja helt fjernt at træde til som plejehjælp skyldes, at hun faktisk er uddannet SOSU-hjælper.

Fra kontor til sosu og tilbage igen

Godt nok for mange år siden, og endda efter hun blev uddannet inden for kontorområdet, men den gang var der stor ledighed på HK-området, og hun blev derfor SOSU-hjælper.

Anja nåede at arbejde i plejen i cirka fem år, inden slidgigt satte en stopper for den karriere.

Så hun søgte tilbage til det administrative – og holder altså nu styr på sit gamle arbejdsområde.

Mine hænder kan frigøre andres

At skulle tilbage og ud i plejen igen, afskrækker hende bestemt ikke.

- Selvfølgelig vil jeg ikke kunne klare alle opgaver, men mine hænder vil gøre, at der kan frigøres hænder til de mere plejekrævende ældre hos os, eller hvis hospitalerne får brug for at få tilført mere personale.

Anja forestiller sig, at hun sagtens kan klare servering, lette plejeopgaver, gåture med ældre og hvad der ellers er af opgaver i plejen, men understreger dog, at hun lige nu har nok at gøre med at passe sine opgaver som administrativ.