Strengt fagligt er der nærmest ingen forskel på, om Nanna Jægerstrøm sidder på pinden i Ydelsesservice i Valby eller ved stuebordet i Herlev og sagsbehandler på kontanthjælpsområdet.

- Jeg savner at kramme mine kolleger, men bortset fra det, så kan jeg klare alt, eller i hvert fald 98 procent af det jeg plejer, hjemmefra.

Og det overrasker egentlig ikke Nanna – af to grunde.

- For det første har jeg fast haft én hjemmearbejdsdag om ugen gennem længere tid, så jeg ved ret præcist, hvordan det fungerer, og hvad man kan klare hjemmefra.

Vi arbejder jo mest via systemer

Den anden grund er, at på kontanthjælpsområdet i ydelse arbejder man i høj grad systemisk – altså via computer, it-systemer og diverse fagprogrammer og har ikke borgere, der møder op fysisk.

- Vores primære kommunikation med borgere er jo via telefon, mail, e-boks eller lignende, så for vore borgere er der reelt ikke den store forskel. Og altså heller ikke for mig som sagsbehandler, andet end at jeg i stedet for at gå hen til en kollega for at spørge om noget, nu sender en mail.

Derfor har Nanna taget hele sin maskinpark med hjem, d.v.s. en bærbar, to ekstra skærme, mus, tastatur, telefon og headset og så har hun base ved spisebordet – og der sidder hun, fyldt helt op med opgaver, 37 timer om ugen.

Flere ansøgninger om kontanthjælp

Eneste ekstra løsning, som man har fået tilført, er ekstra adgang til CPR-programmer o.l., som hun normalt ikke har adgang til hjemmefra.

På spørgsmålet om borgerne heller ikke om en måned vil kunne mærke forskel, lyder svaret:

- Næ, det tror jeg ikke. Eneste forskel er måske, at der vil være længere sagsbehandlingstid, fordi vi allerede nu kan mærke en pæn stigning i antallet af ansøgninger om kontanthjælp.