Sådan stemmer du

Midt i den historiske Corona-epidemi er den endelige mæglingsskitse for mere end en halv million ansatte i private virksomheder kommet på plads - og derfor er det nu din tur til at gøre din stemme om overenskomsten gældende.

Afstemningen løber fra i dag (25. marts) og frem til og med onsdag 15. april kl. 23.59. Dagen efter bliver resultatet for hele det privat arbejdsmarked offentliggjort. Du kan selvfølgelig løbende følge med på vores overenskomstside hk.dk/ok20 og vores facebookside.

Hele afstemningen foregår digitalt via enten din telefon, computer eller Ipad. Det tager langt under 5 minutter at afgive din stemme, men den har stor betydning for både din og dine kollegers fremtidige arbejdsliv, (og som bonus er du med i lodtrækningen om gode præmier) Her kan du læse mere om lodtrækningen.

For at gøre det så nemt som muligt guider vi dig her til de to måder, du kan stemme på - og hjælper dig med, hvad du skal gøre, hvis du får brug for hjælp:

• Via mail. Du har fået en mail fra os i HK Privat, og i den er der et direkte link til afstemningen. Det er den allernemmeste måde at stemm e på, fordi dine personlige oplysninger allerede ligger i systemet. Hvis du har overset mailen, så søg i din mailboks efter HK Privat som afsender eller søg i emnefeltet efter: Stem om den nye overenskomst - urafstemning 2020

• Stem via www.hk.dk/ok20. På toppen af vores overenskomstsite www.hk.dk/ok20 - hvor vi hele tiden har holdt jer opdateret på overenskomstforhandlingerne og nu på ok-afstemningerne - er der i toppen et meget synligt link til den side, hvor du skal stemme. Når du stemmer på denne måde, skal du bruge dit NemID, men det er stadig nemt.

• Hvis du får brug for hjælp. Du kan kontakte vores hotline-service på 3330 4490 alle hverdage i tidsrummet kl. 9-16. Her sidder medarbejdere klar til at guide dig. Du kan også sende en mail til faglig-afdeling@hk.dk - skriv dit telefonnummer, så kontakter vi dig hurtigst muligt. Vi tjekker også mailen uden for normal arbejdstid.

 

Stem trygt

For at sikre dig fuld anonymitet håndteres selve urafstemningen af en ekstern virksomhed for at sikre dig fuld anonymitet. Mailen omkring afstemning er derfor ikke sendt fra HK’s system, men vores samarbejdspartner Aions system. I afsenderfeltet står der udover HK Privat ”hk@mail.assembly-voting.com” - og når du stemmer via hk.dk/ok20, så havner du på Aions systemside ”assembly-voting”.

Vi fortæller dig det, så du ikke tror, at noget er gået galt, eller at mailen er spam.

(Links er udløbet pr 18/5 2022)

Artiklen er opdateret 25. marts 2020

Hvem skal stemme

HK Privat har omkring 1.000 overenskomster, men det er kun 21 landsoverenskomster og 6 virksomhedsoverenskomster, som er til urafstemning her ved OK20.

Her får du en liste over, hvilke overenskomster der er til urafstemning netop nu:

Tjek listen (Linket er udløbet pr 17/11 2021)