erhvervsstyrelsen

Lægesekretærer, rengøringsfolk, sosu-hjælpere, sygeplejersker og læger har travlt med at redde syge danskere i disse dage. Imens knokler ansatte i ministerier og styrelser med at implementere hastelovgivning og administrere de nye milliardstøtteordninger. Erhvervsstyrelsen (billedet) søger nu op mod 500 midlertidige medarbejdere. Foto: Stefan Kai Nielsen/Ritzau Scanpix

’I stilfærdighed vil jeg oplyse om, at vi i Erhvervsstyrelsen knokler i døgndrift for at eksekvere på alle de gode tiltag, Regeringen har besluttet, til gavn for erhvervslivet og dermed os alle sammen på den lange bane.’

Sådan skrev HK-tillidsrepræsentant i Erhvervsstyrelsen, Pernille Lange, fredag i et svar på Twitter, da en debattør på det sociale medie refererede til, at statsansatte er sendt hjem med fuld løn.

Mens sundhedssektoren og beredskabet arbejder hårdt for at redde syge danskere og begrænse smitten i samfundet, så giver hastelovgivning, nye skatteregler og redningspakker for milliarder massiv travlhed i mange ministerier og statslige styrelser.

Styrelse skal ansætte op mod 500

De mange tiltag for at afbøde den økonomiske coronaafgrund kan i høj grad mærkes i Erhvervsstyrelsen, der står for at administrere støtte til de pressede virksomheder. Derfor skal der nu ansættes op mod 500 administrative medarbejdere i ”2 måneder med mulighed for forlængelse”. Det bekræfter styrelsens presseafdeling i en mail til HK Statbladets redaktion:

’Lige nu arbejder Erhvervsstyrelsen på fuldt tryk på at være klar til at håndtere ansøgningerne til de forskellige kompensationsordninger, og vi er allerede begyndt at behandle ansøgninger om kompensation for aflyste arrangementer. Håndteringen af ordningerne kræver mange ressourcer. Der er et it-setup, der skal på plads, og vi har ansat de første 60 folk til sagsbehandling og forventer at hyre mange flere over de kommende uger. I alt forventer vi at få brug for op mod 500 medarbejdere til at håndtere kompensationsordningerne’, skriver styrelsen.

Første hold starter op på mandag

I et jobopslag skriver Erhvervsstyrelsen, at de mange nye skal starte i 4 hold. Første opstartsdato er mandag den 30. marts, den næste er torsdag den 2. april. Så mandag den 6. april og tirsdag den 14. april.Arbejdstiderne kan variere, da Erhvervsstyrelsen vil sikre, at der ikke er for mange på arbejde ad gangen på grund af coronasmittefare.

’Derfor skal du være forberedt på at arbejde både i dag- og aftentimerne, hvis det bliver nødvendigt. Du skal også kunne arbejde i helligdagene i påsken,’ lyder det i jobopslaget. Arbejdsstedet er Langelinie i København.

Pernille Lange er tillidsrepræsentant for cirka 70 HK-ansatte hos Erhvervsstyrelsen. Hun fortæller, at de er klar til at gøre alt, hvad de kan.

- Det går rigtig stærkt lige nu. Vi knokler, og vi er klar til at bidrage alt, hvad vi kan for at understøtte og hjælpe de pressede virksomheder, siger Pernille Lange.

Og det haster med at få hjælpen ud til virksomhederne. Det understregede Dansk Industri (DI) mandag.

- Huset brænder, og med hjælpepakkerne har vi fået lagt nogle af de brandslanger ud, som der er så akut brug for. Nu handler det om hurtigst muligt at få tryk i slangerne. Med andre ord skal hjælpepakkerne virkelig ud og virke i virksomhederne. Det haster, udtaler DI-topchef Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Erhvervsstyrelsen søger op mod 500: Se jobopslaget  (Linket er udløbet pr 17/11 2021)

Mange statsansatte har fået corona-travlt

I HK Stat fortæller næstformand Peter Raben, at HK står klar til hjælpe de statslige arbejdsgivere, som står i en svær situation med ekstra opgaver.

- Vi ved jo, at vi desværre har kvalificerede folk, som mister deres arbejde i disse uger, og HK’s jobbørs har i forvejen et kartotek med medlemmer, som enten er ledige eller åbne for nye udfordringer. Vores jobbørs er klar til at hjælpe også i Erhvervsstyrelsen, siger Peter Raben.

Medierne har ofte fokus på sygeplejersker og andet sundhedspersonale, men Peter Raben oplever, at rigtig mange statsansatte har fået travlt med coronarelaterede ekstraopgaver.

- Vi har også rigtig mange HK'ere og andre personalegrupper, som sidder i afgørende funktioner og knokler for borgerne og virksomhederne foran og bag linjerne, hvor de måske er mindre synlige.

- Vores medlemmer på Sundhedsministeriets område, i politiet, beredskabet og fx de nye corona-callcentre løber rigtig stærkt. Men også i Udenrigsministeriet, skatteforvaltningen, på it-området og i mange ministerier har folk meget travlt. På uddannelsesinstitutionerne skal en masse eksamener aflyses, og det næste bliver så, at der er en meget stor pukkel, når det hele skal startes op igen, siger han.

Nye skatte- og momsregler skal være klar "i dag"

Også i Skattevæsenet giver de mange lovændringer og hjælpepakker travlhed. Det fortæller Ulla Fabricius, der er formand for de HK-ansatte på tværs af skatteområdet.

- Når der kommer en ny lovpakke, skal den jo lige implementeres i alle vores systemer og vejledninger, og vores kolleger i kundeservice skal klædes på til at kunne svare. Det er et meget stort arbejde, og nogle af vores kolleger har arbejdet dag og nat. Folk er superfleksible og giver den en skalle, fortæller Ulla Fabricius.

Læs også: Laboranterne er også klar til at hjælpe

HK’ere skriver til statsministeren

 

Statsminister Mette Frederiksen hyldede søndag de mange danskere ,som gør en særlig indsats under corona-krisen. Statsministeren bad på Facebook om danskernes eksempler, og det fik flere HK’ere til at sende hende en besked. Et par eksempler:

’Er statsansat HK'er i en styrelse. Jeg har været syg siden den 12. med coronalignende symptomer, men er nu vendt tilbage på arbejde i min egen stue. Jeg og mine kolleger gør alt hvad vi kan, for at hjælpe vores tilskudsmodtagere og -ansøgere med alle de myriader af spørgsmål og problemstillinger, der er opstået pga krisen. Alle arbejder på at finde løsninger, og når vi kommer ud på den anden side, kan vi alle sammen klappe ad os selv for et veludført arbejde’.

’Som statslig ansat i Fødevarestyrelsen arbejder jeg hjemmefra sammen med mit team i EKC med at sørge for at landets dyreeksporter stadig kører, og det er en udfordring at følge med i de mange grænsekontroller i Europa.’

’Sørger for fortsat at være med til at understøtte driften af Aarhus Universitet (ph.d.-uddannelse). Vi er heldigvis så digitaliseret, at vi kan holde hjulene i gang på distancen. Men savner kollegerne og Campus. Alle på AU trækker læsset og gør det godt.’

’Arbejder som lægesekretær i lægepraksis og prøver at rådgive og berolige alle dem der ringer, de er meget bange😰.’

’Som butikschef tager jeg hatten af for alle mine medarbejdere, de har været der for mig og kunder 180% i denne tid. De træder til når jeg spørg om de kan tage en ekstra vagt, de løber hurtigere for at få varer på hylderne. De er blevet efter lukketid og har givet den en ekstra skalle. Alle tiltag som der er taget fra ledelsen sidde omkring vores måde at takle situationen på, har de taget til sig uden så meget som at stille spørgsmål ved det. Sådan tror jeg på det er i alle butikker.’

Kilde: kommentarer til Mette Frederiksens post på Facebook 22. marts.