Klinikassistenter

HK Privats 3.800 tandklinikassistenter kommer ikke til at deltage i urafstemningen om deres nye overenskomst, som ellers gik i gang i går. Deres arbejdsgivere, tandlægerne, har højst usædvanligt og meget overraskende vendt tommelfingrene nedad til den overenskomstaftale, som deres egne forhandlere har fået på plads med HK Privat.

Mere end 75 % af tandlægerne har nemlig stemt nej til den nye overenskomst, meddelte Tandlægeforeningen i går, få minutter før afstemningen om OK20 gik i gang. Derfor giver det ikke mening, at klinikassistenterne afgiver deres stemme.

Tandlægeforeningen har meddelt, at de ikke ønsker at foretage sig yderligere, og at den gamle overenskomst bare skal fortsætte.

Det er Anja C. Jensen, næstformand i HK Privat, der har siddet for enden af forhandlingsbordet på vegne af klinikassistenterne. Hun er vred og fortørnet:

- I en tid, hvor alle virksomheder, lønmodtagere, politikere og organisationer står sammen om at samle landet i krisen, og hvor mange, mange virksomhedsejere slås med større udfordringer end den danske tandlægestand, så stemmer tandlægerne et forhandlingsresultat ned. Det er komplet uacceptabelt, siger hun og fortsætter:

- Dermed vender tandlægerne ikke bare deres ansatte samt deres egen organisation ryggen, men melder også pas på at opretholde samfundsudviklingen.

HK Privat arbejder på højtryk for at sikre, at også tandklinikassistenterne får en god, ny overenskomst.

- Vi vil i en af de nærmeste dage reagere på Tandlægeforeningens afvisning af overenskomstaftalen, efter at vi har drøftet det med forhandlingsudvalget og Branchesektion Sundhed & Velvære, samt HK Privats sektorbestyrelse, slutter Anja C. Jensen.