Mand på fodboldbane

Foto:Jeppe Carlsen

Jannick Roslef Rieland er Custumer Service Supporter i Telia Kundeservice. Han glæder sig især over, at fritvalgskontoen stiger, og at fædre får mere orlov.

- Jeg synes, forliget ser ganske fornuftigt ud, specielt at det er lykkedes at forhandle en forhøjelse af fritvalgskontoen fra 4 % til 7 %. Det er en væsentligt højere stigning, end der kunne forventes.

Jeg har indtil videre valgt at få pengene udbetalt. 4 % er ikke noget, jeg lægger mærke til i hverdagen, men når jeg får dem udbetalt en gang om året, så er det jo pludselig mange penge, og med de ekstra procenter vil jeg fremover overføre en del af beløbet til pension også, da det er det, der gavner mig bedst på længere sigt.

Selv om jeg kun er 26 år, så er det vigtigt for mig allerede nu at tænke på, hvordan jeg kan stille mig selv bedst i den sidste del af livet - der er jeg nok påvirket lidt hjemmefra, hvor det har fyldt meget.

Det er også meget positivt, at fædre nu får 3 ugers ekstra betalt orlov. Jeg mener, at det i ligestillingens navn er vigtigt, at ligesom der selvfølgelig skal være ligeløn, så skal der også Selv om der selvfølgelig er en række biologiske ting, der gør, at barnet er mere afhængig af moren til at starte med, så mener jeg ikke, at der er belæg for, at faren ikke skulle have lige rettigheder.

Jeg kunne godt have ønsket, at der i forliget var taget højde for medarbejdere, der har skæve arbejdstider, så de også blev kompenseret rimeligt for blandt andet ikke at kunne være sammen med deres familie om aftenen.

Men jeg stemmer ja alligevel. 

Hvem skal stemme

HK Privat har omkring 1.000 overenskomster, men det er kun 21 landsoverenskomster og 6 virksomhedsoverenskomster, som er til urafstemning her ved OK20.

Her får du en liste over, hvilke overenskomster der er til urafstemning netop nu:

Tjek listen (Linket er udløbet pr 17/11 2021)