Kate Ziegler: "Det er på tide, at den hånd, der holdes under det danske erhvervsliv i denne tid, også passer lidt på nogle af de mennesker, der sætte eget helbred på spil"

Kate Ziegler: "Det er på tide, at den hånd, der holdes under det danske erhvervsliv i denne tid, også passer lidt på nogle af de mennesker, der sætte eget helbred på spil."

 

Folketinget skal i denne uge stemme om en hastelov, der suspenderer lukkeloven Skærtorsdag 9. april og 2. Påskedag, mandag den 13. april. Det betyder, at alle dagligvarebutikker, også de store som Bilka, Netto og Coop, helt usædvanligt kan holde åbent på disse helligdage. HK Handel er meget imod forslaget, og i dag har Kate Ziegler sendt denne mail til statsministeren:

 

"Kære Mette Frederiksen

 

Jeg er formand for HK Handel i Nordjylland.

Jeg har netop sendt denne mail til erhvervsminister Simon Kollerup, og nu sender jeg den også til dig. Det gør jeg, fordi du skal vide, at de butiksansatte gerne vil gøre, som du så stærkt og ansvarsfuldt opfordrer os til, nemlig blive hjemme og passe på familien.

De butiksansatte har brug for et lille pusterum for at kunne servicere og sikre, at vi alle kan få de fødevarer, vi har behov for.

 

De butiksansatte i hele Danmark, arbejder på højtryk for at holde forsyningslinjerne åbne for alle. I disse dage bliver de fremhævet som hverdagens helte, og det er der en god grund til.  

Mens flertallet af alle danskere opholder sig hjemme, står de butiksansatte i frontlinjen. De har i tre uger udvist ikke bare mod, men også stor fleksibilitet i deres arbejdsliv, for at få det hele til at løbe rundt.

 

I næste uge kommer påsken, hvor der fra statsministerens side er opfordret til, at danskerne skal holde igen med de store påskefrokoster og fortsat undgå at være mange mennesker samlet. Med andre ord er den store påskefrokost aflyst.

 

Vi blev i går opfordret til at holde ved de gode nye vaner, vi har fået i den seneste tid.

 

Derfor undrer det mig, at I nu vil frarøve de butiksansatte de velfortjente fridage i påsken. Fridage, som er sikret i overenskomsten. Fridage, som mange har set frem til efter tre uger med et ekstraordinært stort arbejdspres. Og fridage, som vil give hårdtarbejdende butiksansatte mulighed for at trække vejret og minimere risikoen for, at de bukker under for stress og det store pres, der pålægges dem i øjeblikket.

 

I udmeldingerne fra Erhvervsministeriet og Salling Group er der ingen troværdige argumenter for, at en dispensation af lukkeloven i påsken vil minimere smitterisikoen for hverken kunder eller butiksansatte.

Kunderne har aldrig haft så god mulighed for at planlægge indkøb som i øjeblikket. Hvis det virkelig er ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, hvorfor opfordrer I så ikke i stedet kunderne til at sprede de nødvendige påskeindkøb ud over dagene op til helligdagene og gerne ud over alle dagens timer, så man undgår kø? Hvorfor skal de handle i påskedagene og udsætte alle andre for unødig smitte, når vi bliver opfordret til det modsatte af statsministeren?

 

Jeg synes , det er på tide, at den hånd, der holdes under det danske erhvervsliv i denne tid, også passer lidt på nogle af de mennesker, der sætte eget helbred på spil for at servicere danskerne.

Derfor håber jeg, du vil genoverveje beslutningen og lade butiksansatte holde fri i påsken – som de har krav på.

 

Så kære Mette. Jeg håber du kan få erhvervsministeren på bedre tanker.

 

Vi skal stå sammen – hver for sig, også i påsken.

 
Venlig hilsen

 

KATE ZIEGLER
FORMAND FOR HK HANDEL NORDJYLLAND"