Illustration

Morgenmøder og fælles morgenmad på video. Fælles pauser – med kollegialt sammenhold på afstand. Virtuel fredagsbar med kollegerne.

Rigtig mange arbejder hjemme, og ingen ved hvor længe. Distanceledelse er blevet et modeord, og mens man savner kollegerne, florerer det kollegiale sammenhold mange steder i digitale mødeplatforme og på sociale medier, og en del bevæbner sig med humor for at klare den meget anderledes arbejdsdag.

Et eksempel på det er twittertråden, hvor forældre bytter ordet børn ud med ‘medarbejder’ og fortæller om deres dag. Hvis du har børn, så prøv selv. Hvis ikke, så få dig et godt grin, når du læser videre.

Det første tweet satte gang i en regulær storm: Til alle mødre og fædre, der forsøger at arbejde imens de har børn hjemme. Beskriv noget, dine børn har lavet mens du har forsøgt at arbejde, men kald dem dine ‘medarbejdere’. (Kærligst lånt fra en iværksættergruppe 💙) #coronadk

Det spørgsmål gav i løbet af kort tid mere end 150 kommentarer og svar: ”En medarbejder vrælede i 1,5 time, kun afbrudt af indtag af bolle, ostehaps og frokost. En anden medarbejder lå i sit kontor og skreg og smadrede på sin PC, fordi wifi drillede. En tredje ruller øjne, hver gang jeg henvender mig og lænser kantinen. Min chefkollega er syg. 🤥 Jeg har set bedre dage i min chefkarriere." 

”Jeg giver yngste medarbejder is til pressemøderne, hvilket betyder han nu råber ’pressemøde nu’ og har lært at sige “stille, Mette taler”.

"Jeg har haft alle medarbejdere hjemme, mens jeg har haft en ny spændende virus. Vi fortjener alle en bonus efter denne uge 😉 "

”Jeg har en medarbejder, som nægter at tage tøj på. Det kan godt skabe noget uro i storrumskontoret. Han vil heller ikke lukke døren, når han går på toilettet. Som TR synes jeg det er svært at håndtere.”

”Mens jeg sad til bestyrelsesmøde, kom min 2-årige kollega forbi & nægtede at gå. Under resten af mødet måtte jeg håndfodre hende. Hun var utilfreds med maden & kvitterede med at slå på både mig & gaflen. I dag bestak jeg hende med en slikkepind allerede kl 8:30 #hergårdetgodt "

”Min medarbejder sover længe, kommer og går som det passer ham. Spiller for meget basket udenfor og brummer uforståelige svar, når jeg forsøger at komme i kontakt med ham. Og hans arbejdsplads roder forfærdeligt.”

”Har 3 medarbejdere. En udfordrer konstant min ledelsesret og mener, hjemmeskole er udpræget pseudoarbejde. En anden trives godt med min diktatoriske ledelsesstil og følger skemaet slavisk. Den sidste vil hele tiden sidde på skødet under møder. Og vil have jeg skal gå med på wc 😳  "

”Min medarbejder sked i bukserne midt under et walk’n’talk-møde for så at sende mig et kæmpe grin og falde i søvn 🤷‍♀️"